Moeizame vierde zomeravondwedstrijd

Slechts negen deelnemers vangen wat.

Vanavond visten we voor de tweede keer op de Lage Raam, dit keer met 17 deelnemers. Iedereen was benieuwd hoe deze avond zou verlopen. Met de jeugdwedstrijd van gisteren nog vers in het geheugen zou het wel eens heel lastig kunnen worden om tot een goede vangst te komen. Het enige verschil met gisteravond was dat het nu wat meer bewolkt was en er even een paar druppels regen viel. Het voorspelde onweer ging gelukkig ruim aan ons voorbij, maar het bleef benauwd.

De enige die van meet af aan vis ving was Peter Heesakkers op de kopstek, hij had een drukke avond met de vangst van zo’n dertig voornamelijk kleine vis. Op de overige stekken bleef het of bij een enkele aanbeet of zelfs helemaal stil, wat men ook probeerde.

                                
                                Peter Heesakkers had genoeg te doen op zijn kopstek.
 

Toch gebeurde er eigenlijk van alles gedurende deze wedstrijd. Zo verloor Tonny van Kuppenveld zijn hele montage inclusief het topelastiek, omdat hij vast kwam te zitten in de waterplanten. Martijn Vilé had blijkbaar geen rekening gehouden met een zeer warme dag. Zijn maden vertoonden weinig teken van leven meer na een dag in de auto, ondanks de koelbox. Beide deelnemers staakten voortijdig de wedstrijd.

Lang werd gedacht dat Peter Heesakkers niet meer bij te benen was, gezien de aantallen die hij ving. Deze competitie wordt er echter alleen op gewicht gevist, dus er hoefde maar één visser te zijn die een grote vis zou vangen en Peter was zomaar ingehaald. Een paar stekken verderop was het Donny van Koolwijk die een eerste serieuze aanbeet kreeg. Helaas verspeelde hij de zeelt, die in één trek de waterplanten in zwom. Het zou zijn eerste vangst in deze competitie zijn. Uiteindelijk was Donny een tweede zeelt wel de baas. Het experiment, mee kunnen doen met een aangepaste hengel, was wat Donny betreft al geslaagd, maar nu kon zijn avond helemaal niet meer stuk.

                                
                                Donny heeft net weer ingelegd na zijn verspeelde vis en kijkt of het naar zijn zin is.

Bij het wegen na de wedstrijd blijkt dat Donny het niet alleen gelukt om zijn eerste vangst in deze competitie aan te bieden, maar ook dat hij met zijn gewicht Peter ruimschoots overtreft. Met 1282 gram op de weegklok wint hij overtuigend deze wedstrijd. Peter Heesakkers wordt tweede met 705 gram, gevolgd door Ad Manders en Felix de Man op een gedeelde derde plaats met 310 gram.

Volgende week treffen we elkaar weer op de Bus, tot dan.

De Wedstrijdcommissie.