Moeizame wedstrijd op de Graafsche Raam

Weinig tot geen trek in het water én bij de vis.

Vol goede moed en goed voorbereid kwamen vanmorgen twaalf deelnemers van de Najaarscompetitie voor de loting van de zevende wedstrijd aan de Raam in Grave bijeen. Belangrijkste taak vandaag was het verbeteren van slecht gescoorde wedstrijden in deze competitie om straks hoger te kunnen eindigen op de ranglijst. Met de voorspelling van een flinke noordwestenwind, regen en een lage temperatuur zou dat wel eens heel moeilijk kunnen worden. We begonnen al met een beetje regen tijdens de loting en het opbouwen van de stekken, maar toen we eenmaal op onze viskist zaten regende het even behoorlijk. Gelukkig bleef het op een paar lichte buitjes daarna verder droog tijdens de wedstrijd. Zelfs het zonnetje deed zijn uiterste best om door te breken.

                                
                                De wedstrijd werd voor een deel onder de visparaplu gevist.

Hoewel de voorspelde harde wind niet of nauwelijks merkbaar was, hadden we toch het idee dat de windrichting alleszins medebepalend was voor het aasgedrag van de vis. Er viel weinig activiteit te bespeuren in het water en er zat weinig of geen trek op de Raam vandaag.
De deelnemers moesten alles uit de kast halen om aan de vis te komen. Als je dan ook nog eens problemen hebt met je materiaal, dan gaat er kostbare wedstrijdtijd verloren, zeker als het al niet zo goed loopt. Een paar vissers moesten vandaag de boel zelfs helemaal opnieuw optuigen om weer verder te kunnen.

Al met al een zeer moeizame wedstrijd, het duurde erg lang voor iedereen een eerste visje ving. Twee deelnemers lukte het uiteindelijk helemaal niet om iets te vangen. Het merendeel van de totale vangst werd geboekt in vak A. In het leefnet van Wesley Cornelissen bleek uiteindelijk de meeste vis te zitten, maar het gewicht daarvan viel tegen. Wesley scoorde wel opnieuw een één, maar moest de winst in zijn vak delen met Ad Manders. Ad had weliswaar een visje minder, maar scoorde het dubbele van Wesley in gewicht door de vangst van een flinke voorn erbij. Een belangrijke score voor Ad, hij viste daarmee vandaag 6 punten weg, goed gedaan dus.

                                
                                Ondanks dat het veel moeite kostte, viste Wesley opnieuw een één. Klasse gedaan!

In vak B wilde het vanmorgen maar niet van de grond komen, er werd vrijwel geen beet gezien. Hier werden slechts 8 van de in totaal 31 vissen gevangen. De twee deelnemers zonder vangst zaten ook in dit vak. Ondanks de geringe vangst wist Ad van Bommel toch nog drie punten weg te vissen. Ook voor deze Ad een belangrijk resultaat om straks hoog in de ranglijst te eindigen. Hij deelde vandaag de winst in dit vak met Wiel van der Ven.

Zoals vorige week al vermeld, zou het de laatste twee wedstrijden gaan om de tweede en derde plaats in deze competitie. Vandaag zijn de punten weer wat dichter bij elkaar komen te liggen, extra spannend dus. Volgende week weten we wie er met die tweede en derde prijs vandoor zullen gaan. We houden de spanning er nog even in en kijken uit naar een mooie afsluiting van deze competitie.

Na die laatste wedstrijd zullen we naar ’t Heike gaan voor de prijsuitreiking, er wordt gezorgd voor een broodje naar keuze en iets te drinken. Graag tot zaterdag 18 november!

De Wedstrijdcommissie.