Moeizame wedstrijd op de Lage Raam

Zelfs de weegklok laat het afweten.

Vanmorgen waren alle deelnemers aan de Najaarscompetitie present bij de loting voor de vijfde wedstrijd, ook deze editie was weer op de Lage Raam aan de Hoevensedijk. Het beloofde een mooie wedstrijdmorgen, met een bijna zomerse temperatuur, te gaan worden aan de waterkant. Vol goede moed gingen we de wedstrijd in.

                                
                                Bijna zomerse omstandigheden aan de waterkant.
 

Evenals in de voorgaande wedstrijden hier op de Lage Raam, was de vis voornamelijk in het begin van de wedstrijd te vangen. Echter vandaag wel beduidend minder en bovendien was er eigenlijk ook weinig of geen activiteit in het water te bespeuren. Het was voor de meeste deelnemers dan ook echt peuteren om aan de vis te komen. Wiel Kuypers beleefde wederom een mindere wedstrijdmorgen, hij mocht slechts een enkele aanbeet waarnemen, maar zijn leefnet bleef zonder vis.

Zoals we in ons vorige verslag schreven, was het voor Wim Kerstens vandaag de eerste mogelijkheid om eens meer te gaan vangen dan de negen stuks waar hij de afgelopen wedstrijden steeds op uitkwam. Hij had weliswaar geen kopstek geloot, maar zowaar, het lukte deze keer om al zijn kansen op een betere vangst te benutten. Wim kwam zelfs op elf stuks uit, hetgeen hem een gedeelde vierde plaats opleverde. Dat smaakt naar meer! Nog drie wedstrijden te gaan om daar weer voorbij te komen.

                                
                                Wim Kerstens beleefde eindelijk een betere wedstrijd.

Ook vandaag waren de verschillen in de vangsten groot, op de helft van de stekken bleef het lange tijd stil voor de eerste aanbeet en/of vangst. Bezoekers aan de wedstrijd probeerden de boel een beetje op te vrolijken. Als bij Peter Roijendijk een tafel en een paar stoelen neergezet zou zijn, had het zo maar uit kunnen draaien op een potje kaarten. Peter had tot 10 uur nog geen aanbeet gezien, maar toen het bezoek vertrokken was, wist hij alsnog tot de vangst van twee vissen te komen.

                                
                                Peter Roijendijk liep toch maar eens naar beneden om opnieuw in te gooien.

Als we na de wedstrijd rondgaan om te wegen en te tellen, blijkt de weegklok niet goed meer  te werken. Omdat er al drie vangsten gewogen zijn en we vraagtekens zetten bij de onderlinge uitkomsten, wordt er besloten om de uitslag van deze wedstrijd alleen op aantal te baseren.

Iedereen kan zich daar in vinden, want een wedstrijd helemaal neutraliseren is ook zo iets. Er wordt in ieder geval met veel positiviteit verder geteld. Zelfs zodanig luidruchtig dat Eric van der Zanden zich afvraagt of we de naam van de vereniging niet beter kunnen veranderen in HSV het Kabaal…….

Felix de Man had vandaag de beste papieren, met 32 stuks werd hij overtuigend winnaar, Marcel de Hoog volgde met 21 stuks, een knappe prestatie op de middensectie van het wedstrijdparcours.

Volgende week zondag gaan we opnieuw naar de Lage Raam, we hopen dan op betere vangsten en een goede weegklok!

De Wedstrijdcommissie.


De aantallen van vanmorgen:

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Felix de Man   32   1 1 1
Eric van der Zanden   12   3 3 3
Marcel de Hoog   21   2 2 2
Peter Roijendijk   2   7 7 7
Geert Cremers   2   7 7 7
Peter Selten   11   4 4 4
Max Cuppen   1   9 9 9
Ad Manders   7   6 6 6
Wiel Kuypers   0   10 10 10
Wim Kerstens   11   4 4 4