Mooi begin van de Najaarscompetitie

Eerste wedstrijd met uiteenlopende vangsten.

Een echte herfstmorgen was het vandaag, een temperatuur van rond de twaalf graden en een fraai opkomende zon. Opnieuw weer prima omstandigheden voor de start van de Najaarscompetitie. Twaalf deelnemers kwamen voor de loting van deze eerste wedstrijd naar het Jan Hondongpark in Grave. Naast Wesley Cornelissen was ook oud-voorzitter Koos van Overdijk deze competitie weer van de partij. Met één ziekmelding en een paar vissers, die om onduidelijke redenen niet op kwamen dagen, lijkt het erop dat het deze competitie volle bak gaat worden als iedereen er wel is. Een goed vooruitzicht.

                                
                                Start Najaarscompetitie op mooie herfstmorgen aan de Raam in Grave.

Tijdens de loting is in onderling overleg afgesproken om tijdens deze competitie het parcours op te delen in twee vakken. Zo krijgen de deelnemers, die een mindere stek loten in het midden van het wedstrijdveld, meer kans om toch een goed punt te scoren. Dit wedstrijdelement zal zeker voor verrassingen gaan zorgen, dachten we zo. Eigenlijk gebeurde dat vandaag al gelijk. In vak A werd aanmerkelijk meer vis gevangen dan in het andere vak. Door de vakindeling leverden de mindere vangsten in vak B uiteindelijk ook goede punten voor die deelnemers op. Men loopt daardoor in ieder geval minder achterstand op.

In het begin van de wedstrijd werd er door vrijwel iedereen wel een visje gevangen, maar na korte tijd ging de beet er bij de meesten al snel weer vanaf. Het was niet makkelijk om aan de vis te komen. Bij Wesley Cornelissen op stek 1 in vak A bleef het echter de hele wedstrijd best goed lopen. Hij had met een vangst van 41 stuks een topscore ten opzichte van de andere deelnemers. Met daarnaast een totaalgewicht van 1522 gram besliste Wesley dan ook de wedstrijd in vak A in zijn voordeel.

De vangsten liepen vandaag niet alleen kwa aantal uiteen, maar ook in de grootte van de vis. Naast de gebruikelijke kleine voorn werden er ook grotere exemplaren van gevangen, bovendien ook de nodige windes . Geert Cremers ving de eerste grote vis, een brasem van ruim 3 pond. Wat later in de wedstrijd ging bij Ad van Bommel het elastiek ver uit de hengeltop. Hij wist een flinke zeelt te landen en hij ving later nog een kleiner exemplaar. In totaal had Ad het meeste gewicht in zijn vak, 2406 gram wel te verstaan. Alleen zijn mindere aantal van slechts 6 stuks hield hem van de vakwinst af.

                                
                                Ad van Bommel moest flink aan de bak om de grote zeelt te kunnen landen.

Kort voor wedstrijdleider Wiel van der Ven deze wedstrijd afblies, verspeelde Tonny van Kuppenveld op de andere kopstek nog een grote vis. Tonny had daarmee de wedstrijd in vak B naar zich toe kunnen trekken, maar helaas het was hem niet gegund. Gelukkig werd hij met 4 stuks met een totaalgewicht van 488 gram toch nog tweede in vak B. Geert Cremers voerde de ranglijst aan in dat vak met 6 stuks en een gewicht van 1871 gram. In totaal zijn er 94 vissen gevangen, niet slecht voor een eerste wedstrijd in de Najaarscompetitie.

                                
                                Voor het wegen en tellen van de vangsten moest er eerst opgeruimd worden.

Volgende week gaan we op zaterdag de tweede wedstrijd in van deze competitie. We zijn benieuwd of ook dan de vakindeling voor verrassingen gaat zorgen in de resultaten. Tot dan!

De Wedstrijdcommissie.