Najaarscompetitie kent spannende finale

Instellen van een vierde prijs blijkt niet nodig......

Terwijl Nederland zich opmaakte voor een eerste mogelijkheid om met de schaats op natuurijs te gaan, stonden gistermorgen vroeg zeven deelnemers niet alleen te trappelen van ongeduld voor hun laatste wedstrijd, maar ook om het enigszins warm te krijgen. Met een graad of 5 in de min als start, werd het gisteren toch nog even een echte najaarswedstrijd.

Ook deze competitie was kwa uitslagen per wedstrijd blijkbaar goed bijgehouden, want bijna iedereen wist dat de strijd voornamelijk zou gaan om drie deelnemers en welke podiumplaats die zouden gaan bereiken. Het onderlinge verschil in wedstrijdpunten van dit drietal was namelijk heel klein tot nu toe, dus het zou behoorlijk spannend gaan worden.
 
                                
                                Goed warm aangekleed op de stek was vanmorgen echt nodig.

Om het extra spannend te maken werd de loting verricht door Ad Manders om elk mogelijk voordeel van de favorieten uit te sluiten. Twee van de drie kanshebbers op deze Najaarstitel vormen namelijk samen de Wedstrijdcommissie. De keuze om iemand anders de loting te laten doen, zou vandaag wellicht wel eens een verrassende ontknoping op kunnen leveren van deze competitie!

Helaas zat er alleen in het begin van de wedstrijd nog een beetje trek op het water, de meeste vissen werden ook in deze wedstrijd voornamelijk in de eerste twee uren gevangen. Als de stroming stilvalt, neemt ook de activiteit van de vis af, de beet valt weg. Doorgaans blijft het de hele wedstrijd wel lopen op de stek bij het bootje, maar bij Wiel Kuypers die deze stek geloot had kwam het vandaag van begin af aan helaas niet uit de startblokken.

                                
                                Wiel Kuypers beleefde een taaie wedstrijd zonder vangst.
 

In de laatste paar wedstrijden van een competitie heb je vaak de kans om een eerder behaald slecht resultaat te verbeteren. Voor Peter Selten was het vandaag erop of eronder, hij eindigde nogal eens als vierde in een competitie en daar moest maar eens verandering in komen. Peter had al eens voorgesteld om een vierde prijs in te stellen, maar ja met weinig deelnemers is dat natuurlijk niet handig. Peter ging er dus vandaag in ieder geval weer vol voor.

                                
                                Peter Selten zat lekker in de wedstrijd, maar zou het genoeg zijn?

Tegen het einde van de wedstrijd werd na gezamenlijk overleg besloten om deze sessie een kwartier eerder af te blazen. Er werd nauwelijks nog een beet gezien, de warmte van ’t Heike lonkte en we wilden graag op tijd thuis zijn voor de race van Max Verstappen. Zo gezegd zo gedaan, er kon gewogen en geteld worden. Met het wedstrijdresultaat van vandaag bleken er inderdaad verrassende verschuivingen plaatsgevonden te hebben in het klassement!

Maar eerst de uitslag van vandaag: met 29 stuks en 500g bleek Ad Manders met kop en schouders boven de rest uit te steken. Ad was maar wat blij met de twee enen die hij gescoord had! Met 14 stuks en 300g werd Peter Selten vandaag tweede, een belangrijke score voor de eindklassering naar later bleek. Peter was daarmee namelijk op gelijke hoogte gekomen met Felix de Man en Marcel de Hoog. Er moest dus naar de gewichten gekeken gaan worden om de einduitslag te kunnen bepalen.

                                
                                Bij Ad Manders liep het bijna helemaal naar wens, alleen de koude tenen waren minder.

Eric van der Zanden eindigde deze wedstrijd dan wel als derde, maar dat had geen invloed op zijn tussenstand tot vanmorgen. Met uiteindelijk 11 wedstrijdpunten werd Eric wederom overtuigend winnaar van de Najaarscompetitie!

                                
                                In ’t Heike wordt de uitslag nog even uitgerekend en sluiten we de competitie af.

Met drie deelnemers op 13 punten in het eindklassement, moesten de vangsten van de wedstrijden nog even bij elkaar opgeteld worden om de rangorde verder te kunnen bepalen. Onder het genot van koffie, thee en een broodje kroket of frikadel werd de uitslag bekend gemaakt:

1. Eric van der Zanden
2. Marcel de Hoog
3. Peter Selten

Het instellen van een vierde prijs bleek dus wederom niet nodig Peter, een zeer verdiende derde plaats voelt toch veel beter? Knap gevist hoor!

We kijken terug op een goede competitie op drie verschillende viswateren, wat zeker voor herhaling vatbaar is. Iedereen bedankt voor het deelnemen en de onderlinge gezelligheid én

Alle winnaars uiteraard proficiat!

De Wedstrijdcommissie.


De uitslag van deze laatste wedstrijd:

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Felix de Man 175 7 6 6 12 6
Eric van der Zanden 300 10 2 4 6 3
Marcel de Hoog 250 10 4 4 8 5
Peter Roijendijk 250 11 4 3 7 4
Geert Cremers --          
Peter Selten 300 14 2 2 4 2
Max Cuppen --          
Ad Manders 500 29 1 1 2 1
Wiel Kuypers 0 0 7 7 14 7
Wim Kerstens --          


Het totaaloverzicht van deze competitie vind je hier.