Najaarscompetitie succesvol afgesloten

Mooie vangsten beïnvloeden de einduitslag.

De weersvoorspellingen voor de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie waren allesbehalve veelbelovend: mogelijk regen, een harde wind en een lage temperatuur. Na zo’n herfstachtige week waren we er al een beetje aan gewend geraakt. Afgelopen woensdag waren Nol Bergmans en Wiel van der Ven hier nog geweest en waren flink natgeregend, maar hadden wel goed gevangen. Vandaag begonnen we het eerste uur met regen en een toenemende wind. Er zat ook behoorlijk wat trek in het water, misschien wel iets te veel om goed te kunnen vissen.

Acht deelnemers hadden de moeite genomen ook deze laatste wedstrijd van deze competitie nog te komen vissen. Het was immers nog steeds mogelijk om een minder goed resultaat uit voorgaande wedstrijden te verbeteren. Er bestond zelfs een kans vandaag het zo goed te doen, dat de tussenstand na zeven wedstrijden wel eens geheel omgegooid zou kunnen worden. Die kans werd vandaag zeker benut.

                                
                                Na de regen van het eerste uur brak de zon door, we hielden het verder droog vanmorgen.

Op de meeste stekken werd inmiddels aardig gevangen, toch waren er ook die met moeite aan hun eerste visje kwamen. Nol Bergmans had vandaag de kopstek aan de brugkant geloot. Je zou dan denken dat je dan goed zit. Zo niet Nol, hij had het meeste last van de wind, die precies uit die kant kwam. Hij zat niet echt prettig op die stek, hij had het zelfs koud en de vis liet het in het begin een beetje afweten. Elk nadeel heeft zijn voordeel, ook hier. Nol kon met zijn onbereikbare koppositie in het klassement best wel wat hebben. Maar goed, hij kwam om vis te vangen en dat is uiteindelijk toch ook heel goed gelukt. Hij is er vandaag zelfs nog in geslaagd om een vijfde 1 te scoren!

                                
                                Ad van Bommel zat goed gekleed aan de waterkant en heeft genoten van deze competitie.                      

Zo’n laatste wedstrijd kan zoals gezegd nog heel wat teweeg brengen in het klassement. Er werd op de meeste stekken gedurende de hele wedstrijdmorgen gevangen. De dubbele cijfers in de aantallen werden zelfs gehaald. Het zou er om gaan spannen hoe deze wedstrijd zou gaan aflopen en voor wie dat de meeste winst op zou leveren. Niet alleen voor deze wedstrijd, maar ook voor de eindstand.

Degenen die vandaag het beste hun kansen benut hebben zijn Peter Selten en Marcel de Hoog. Laatstgenoemde wist zelfs 6 wedstrijdpunten weg te vissen door deze wedstrijd te winnen (samen met Nol Bergmans) en steeg opnieuw een plaats in het klassement. Dit kwam mede door Theo Ermers die het vandaag allemaal niet meezat en zelfs ruim voor het eindsignaal maar op ging ruimen, omdat zijn montage volledig in de war geraakt was. Theo had tot nu toe zijn tweede plaats in het klassement weten vast te houden, maar dat was dus nu gedaan. Ook dit nadeel heeft zijn voordeel: Theo werd evenals vorig jaar derde bij deze competitie, over de lijn vasthouden gesproken……

                                
                                Er was weer voldoende assistentie bij het wegen en tellen van de vangsten.

Na afloop kon vrij snel de balans opgemaakt worden, Wim van de Poll was ook aanwezig om de laatste gegevens in te voeren op de laptop. Na controle met de gegevens van wedstrijdleider Wiel van der Ven, konden we overgaan tot het uitreiken van de prijzen. Wim viel die eer te beurt om dat te mogen doen.

De prijswinnaars zijn:  

   
3e plaats: Theo Ermers (links)                                                                               2e plaats:  Marcel de Hoog (uiterst links)

                                
                                De winnaar van deze competitie, Nol Bergmans, krijgt zijn prijs uit handen van Wim van de Poll.

Het was een mooie najaarscompetitie, we hebben over het algemeen zeker geluk gehad met het weer en het was ook zeker gezellig onderling. Een reden te meer om er volgend jaar ook weer bij te zijn!

De wedstrijdcommissie.
 

 

Het totaaloverzicht van deze competitie staat hier.
De foto’s van vandaag vind je hier.