Najaarscompetitie van start gegaan

Eerste van 8 wedstrijden op de Raam gevist.

Terwijl menig hengelsportvereniging het visjaar al afgesloten heeft of dat zeer binnenkort gaat doen, heeft HSV Het Kanaal nog een najaarscompetitie op het programma staan, zie daarvoor het wedstrijdrooster.

In de maanden oktober en november vist een groep enthousiaste deelnemers nog acht wedstrijden op de Raam in Grave, de ene week op zondag en de andere week op zaterdag. Alle wedstrijden zijn officieel aangemeld bij Sportvisserij Zuidwest Nederland. Om een maximum van 15 vissers te kunnen plaatsen zijn er door de wedstrijdleiding extra stekken gemaakt aan het Jan Hondongpark.

Vanmorgen kwamen er 12 deelnemers voor de loting voor de eerste wedstrijd. Op deze wat frisse ochtend met een briesje vanuit het zuidwesten gingen zij vol goede moed de wedstrijd in. In de afgelopen twee weken was hier al goed gevangen door individuele vissers tijdens hun ‘training’, terwijl er eigenlijk nog niet of nauwelijks trek op de Raam zit. Dat beloofde in elk geval al veel goeds om hier de jaarlijkse najaarscompetitie te gaan vissen.

                                
                                De deelnemers zitten op ruime stekken klaar voor de wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd werd er op de meeste stekken al vrij snel een visje gevangen, maar daarna bleven de aanbeten grotendeels uit. Twee vissers moesten het uiteindelijk helemaal zonder stellen. Een wat tegenvallende start van deze competitie, we hopen dat de resterende zeven wedstrijden meer vis gaan opleveren.

Theo Ermers had de goede raad van Toon Roefs opgevolgd door deze keer wel een angel aan de lijn te monteren. Dat leverde hem in ieder geval de meeste vis op deze wedstrijd, 7 stuks zelfs. Je zou dan denken, die wint de wedstrijd. Echter, door de combinatie van gewicht en aantal en de daarbij bijbehorende punten, waren er drie vissers die de eerste plaats moesten delen. Dat was tot nu toe nog niet voorgekomen in een wedstrijd. Zo heeft iedere activiteit weer iets unieks.

Het was eigenlijk Nol Bergmans die de pech had zijn grootste vis te verspelen door deze met zijn hand van de haak te stoten. De vis kwam dus niet in het leefnet terecht, anders had Nol de wedstrijd zeker naar zich toe kunnen trekken. Zoals gezegd, hij moest nu de eerste plaats delen met twee anderen.

                                
                                Nol Bergmans in zijn element, wedstrijdvissen is zijn passie.

Geert Cremers wist vandaag de grotere vis te vangen. Met een paar mooie blieken wist hij het meeste gewicht in het net te brengen. Naar verluidt ligt zijn tactiek in het bodemvissen. Jammer dat hij maar vier vissen had, anders had ook hij zijn eerste plaats misschien niet hoeven delen.

We hebben vandaag dan misschien niet zo’n fraaie start gehad met deze competitie kwa vangsten, we hebben het in ieder geval wel droog gehouden. Vrijwel iedereen had de paraplu klaarliggen, de kans op regen was er zeker. Volgende week zaterdag is het vervolg van deze competitie, hopelijk zijn Wesley Cornelissen en Jan Verberk dan ook weer van de partij. Wesley had zich voor vandaag afgemeld wegens ziekte en Jan kampte met een schouderblessure zoals hij vertelde, hij kwam vandaag wel even kijken. Beterschap mannen!

Graag tot volgende week allemaal.

De wedstrijdcommissie.

Meer foto's staan hier.