Najaarscompetitie van start op de Bus

Geen stekken gemaakt op beoogd viswater.

Op het wedstrijdrooster stond 1 oktober dit jaar vermeld als start van de Najaarscompetitie. Aan het Hondongpark in Grave waren nog geen stekken gemaakt, omdat onze hoop gevestigd was op de toegezegde stekken aan de Lage Raam ter hoogte van de Hoevensedijk. Deze waren echter nog niet gereed, dus weken we uit naar de Bus. Voor veel opgegeven deelnemers blijkbaar geen optie, want we startten deze competitie slechts met 7 deelnemers.

De weersomstandigheden waren allesbehalve goed te noemen met de nodige buien in het vooruitzicht. Daarnaast had Peter Roijendijk al voor de loting problemen met de stoelgang, dus dat beloofde niet veel goeds. Zeker toen bleek dat ook zijn stoel niet veilig was, halverwege de wedstrijd lag Peter opeens met zijn benen omhoog, omdat zijn zetel achterover sloeg. We houden het er op dat dit alles voor de Bühne was: Peter viste namelijk een fantastische wedstrijd en wist een mooie 2e plaats te vissen!

                                       
                                        Peter Roijendijk in betere omstandigheden (archief)

De stekken op de dam leverden de meeste vis op. Marcel de Hoog, favoriet voor deze competitie, ging er vandaag met de winst vandoor, met 914g en 26 stuks was hij niet bij te benen. Naast Peter en Marcel zat ook Geert Cremers op de dam, ook hij beleefde een spannende vissessie. Op een gegeven moment had Geert een zware vis gehaakt en had de handen vol met de stevige dril. Helaas moest Geert uiteindelijk de vangst lossen, hetgeen hem vermoedelijk de winst van deze wedstrijd gekost heeft.

Iedereen ving vandaag wel een visje, maar de uitschieters in de vangsten werden behaald op de stekken op de dam. Volgende week zondag zitten we aan het Hondongpark in Grave, aanstaande zaterdag worden de stekken gemaakt. Hopelijk zitten we die tweede wedstrijd met meer deelnemers aan de waterkant. En, zoals vaak in een competitie, met een stijgende lijn in de vangsten!

Graag tot volgende week zondag!

De Wedstrijdcommissie


Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Felix de Man 621 6 4 4 8 4
Eric van der Zanden 541 4 6 6 12 6
Marcel de Hoog 914 26 1 2 3 1
Peter Roijendijk 643 34 2 1 3 1
Geert Cremers 625 10 3 3 6 3
Peter Selten 492 5 7 5 12 6
Max Cuppen 585 4 5 6 11 5