Najaarswedstrijd op frisse novemberdag

Ook deze keer een magere vangst.

Vanmorgen kwamen elf van de veertien deelnemers naar de loting van de voorlaatste wedstrijd van de Najaarscompetitie. Eigenlijk als vanzelf werd er weer gevist op de Lage Raam ter hoogte van kasteel Tongelaar, de tegenvallende resultaten van vorige week waren blijkbaar alweer vergeten.

Dit keer leek het erop dat het beter ging, de meeste deelnemers hadden al vrij snel hun eerste visje in het leefnet. Naarmate de wedstrijd verliep werd het echter toch steeds meer peuteren om aan de vis te komen. Na een best wel zonnig begin van de dag betrok de lucht echter meer en meer en werd het best wel fris aan de waterkant. Gelukkig hielden we het tot het einde van de wedstrijd droog.

                                
                                Een mooi begin van de dag, maar de vis dacht daar blijkbaar anders over.

Vandaag was weer zo’n bijeenkomst waarin je normaal gesproken eerdere, slecht geviste wedstrijden, kon verbeteren. Van de acht wedstrijden tellen de vijf beste resultaten mee voor het klassement. Drie deelnemers kwamen echter niet van de nul af, wat ze ook in de strijd gooiden, de aanbeten bleven uit. Dan loop je meer en meer achterstand op in de competitie.

Marian Roijendijk kwam vanmorgen langs om de vissers een beker warme soep te brengen. Deze smaakte voortreffelijk, we hopen dat je dat nog lang zal blijven doen Marian! Er kwam nog meer bezoek, altijd leuk als andere leden de wedstrijden bezoeken. Al was het maar om de deelnemers een hart onder de riem te steken, want zo goed liep het allemaal niet.

Peter Heesakkers beleefde wel een betere wedstrijd dan eerder in deze competitie. Links en rechts van hem werd regelmatig een visje binnengehaald, dus hij moest wel mee in het geheel. Dat Peter het vissen nog niet verleerd was bleek al snel na het verversen van het haakaas. Binnen de kortste keren kon hij een mooie brasem aanslaan en landen. Peter scoorde met zijn vangst vandaag een één op gewicht, jammer dat hij niet meer dan vijf vissen had, anders was hij nog hoger geëindigd op de ranglijst van deze wedstrijd.

                                
                                Met het nodige geduld schept Peter Heesakkers zijn brasem.
 

Op de kopstekken gebeurde eigenlijk hetzelfde als in voorgaande wedstrijden. Edwin Kerstens zat op stek 1 (stroomopwaarts) en moest veel moeite doen om het voordeel van een kopstek gestand te doen. Edwin wist uiteindelijk zeven vissen in zijn leefnet te krijgen, maar het was niet genoeg om in de top 3 te eindigen. Marcel de Hoog daarentegen, kon op stek 11 zijn kansen volledig benutten. Kwa gewicht moest hij alleen Peter Heesakkers voor laten gaan, door Peter's vangst van een brasem, moest Marcel nog wel de nodige voorns meer hebben om dat gewicht te kunnen evenaren of voorbij te gaan. Maar met dertien stuks won Marcel uiteindelijk toch ruimschoots de wedstrijd.

Hoewel we nog één wedstrijd te gaan hebben, zijn de kaarten eigenlijk al zo goed als geschud. Het zal voornamelijk een strijd worden om de tweede en de derde plaats in de ranglijst. We gaan het beleven!

Graag tot volgende week.

De Wedstrijdcommissie.
 

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gewicht Punt Stuks Totaal Wedstrijdpunten
Marcel de Hoog     457    13       2     1     3       1
Tonny van Kuppenveld       0     0      11    11    22      11
Koos van Overdijk       --     --        
Wiel van der Ven     392     8       4     2     6       3
Geert Cremers       --     --        
Henk Teunesen     146     1       8     8    16       8
Wiel Kuypers       --     --        
Edwin Kerstens     350     7       5     4     9       5
Wim Kerstens       0     0      11    11    22      11
Peter Selten     315     3       6     6    12       6
Ad Manders       0     0      11    11    22      11
Eric van der Zanden     435     8       3     2     5       2
Peter Roijendijk     190     2       7     7    14       7
Peter Heesakkers    1349     5       1     5     6       3