Nat begin vierde najaarswedstrijd

Grotere windes bij de vangsten.

Maar liefst vijftien deelnemers meldden zich vanmorgen voor de loting van de vierde wedstrijd van de najaarscompetitie aan het Jan Hondongpark in Grave. Een ochtend met een redelijke temperatuur voor deze tijd van het jaar, maar wel een die volgens de verwachting niet droog zou verlopen. Na de loting werden de stekken snel opgebouwd. Maar goed ook, want iedereen zat nog maar net goed en wel op de viskist toen de eerste regendruppels vielen. Gelukkig hadden alle deelnemers de visparaplu meegenomen. De regen hield niet lang aan, vanaf het tweede uur hielden we het droog.

                                
                                Een nat begin van de wedstrijd.

De regen zorgde ervoor dat de gebruikelijke vangsten aan het begin van een wedstrijd wat later op gang kwamen. De verschillen onderling waren het eerste uur best groot te noemen. De één zat al op een aantal boven de tien, terwijl de ander zijn eerste visje nog moest vangen. Naarmate de wedstrijd vorderde gingen de vangsten wat meer gelijk op. Sommigen hadden echter de grootste mooie om aan de vis te komen. Nol Bergmans liet zich ontvallen dat de vis het bij hem gewoon niet deed…. De aanbeten bleven lang uit. Dat was de afgelopen week wel anders, toen ze hier met een paar man zaten.

                                
                                Bij Nol Bergmans liep het niet naar verwachting. De vis doet niks zei hij regelmatig.

Er werd redelijk goed gevangen op de kopstekken, al waren de verwachtingen ook daar hoger. Marcel de Hoog had ook deze keer de kopstek bij de brug geloot in vak B. Hij wist zijn score van vorige week net niet te halen kwa aantal, maar ook zeker niet in gewicht door het kleinere formaat vis. Wesley Cornelissen zat vandaag ook in vak B en blijkt een zeer constante visser te zijn. Ook deze wedstrijd ving hij de meeste vis, 43 stuks wel te verstaan. Wesley won dan ook deze editie, maar nu in een ander vak. Iedereen was onder de indruk van de hoeveelheid vis in zijn net.

In vak A zat Ad van Bommel op de vermaarde stek bij het bootje. Hij wist er 27 in het leefnet te krijgen met een totaalgewicht van 590 gram. Zijn hoge aantal bepaalde uiteindelijk de beste score in dat vak. Ad bleef na de wedstrijd  lekker doorvissen, naar verluidt hoefde hij zich voorlopig nog niet thuis te melden……

Na de wedstrijd werd er in optocht de stekken langs gegaan voor het wegen en tellen van de gevangen vis. Met een totaal van 252 stuks bleven we wat achter op het resultaat van vorige week. Wat betreft het totaal gevangen gewicht was het vandaag zeker beduidend minder, er zat geen enkele brasem of zeelt in de leefnetten. Opvallend was wel dat er flinke windes gevangen waren, met als topper die van Koos van Overdijk. Hij had slechts vier vissen vandaag, maar kwam door die ene winde er bij, uit op 572 gram. Men had hem graag op de foto gezet, maar Koos vond dat niet nodig.

                                
                                Met het wegen en tellen van de vangsten loopt iedereen even mee.

We hebben nu de helft van deze competitie gevist, dus is het zoals beloofd weer tijd voor een tussenstand:

Wesley Cornelissen   4   Geert Cremers 13
Wiel van der Ven   9   Peter Roijendijk 18
Ad van Bommel 10   Eric van der Zanden 19*
Nol Bergmans 18   Tonny van Kuppenveld 16
Ad Manders 24   Jan Verberk 18*
Marcel de Hoog 13   Peter Selten 19*
Theo Ermers 22   Geert van den Berg 17*
Koos van Overdijk 22      

* punten gecorrigeerd i.v.m. minder geviste wedstrijden.

Zoals in de andere competities vissen we ook nu  8 wedstrijden, waarvan er 5 meetellen voor het eindresultaat. Als je vijf wedstrijden gevist hebt kan je in de resterende wedstrijden minder goede scores verbeteren om uiteindelijk een betere eindscore te verkrijgen.
 
We hopen dat we volgende week zondag opnieuw weer met zo’n grote groep de wedstrijd in gaan, tot dan!

De Wedstrijdcommissie.