Nieuwe visvlonders geplaatst

Eerste serie van betere kwaliteit.

Afgelopen dinsdag heeft een enthousiaste groep vrijwilligers van Natuurmonumenten de eerste serie van 4 nieuwe visvlonders geplaatst bij de Bus. Deze nieuwe vlonders zijn in een zware uitvoering gemaakt op de werkplaats van Natuurmonumenten. De betere kwaliteit zit hem in het gebruikte eikenhout voor het frame en de dikke Douglas planken als toplaag.

En dat de vlonders daardoor ook zwaar in gewicht zijn geworden, bleek wel bij het vervoer van de aanhanger naar de plaats van montage. Zelfs met 4 sterke mannen kostte het nogal wat moeite om dit traject af te leggen. 

                                                
                                                De eerste visvlonder op de plek van bestemming met daarnaast de eikenhouten palen.

Buiten de gezelligheid die de groep vrijwilligers uitstraalde werd er stevig doorgewerkt. Voor de middag waren de eerste twee visvlonders geplaatst en compleet afgewerkt. Inclusief het bespannen met gaaswerk. Het meeste werk gebeurde op mankracht, goed samenwerken deed de rest.

                                                
                                                Door goed samen te werken stonden de palen vrij snel op hun plaats in het water.

We zijn als vereniging tevreden met deze aanwinst. De eerste positieve reacties van vissers zijn al binnen. We kijken met belangstelling uit naar de volgende serie die gemaakt en geplaatst gaat worden door Natuurmonumenten. Ook al zijn deze vlonders op duurzaamheid gemaakt, het is aan ons om er ook zuinig mee om te gaan. Dan kunnen ze ook echt jaren mee.

                                                
                                                De met gaaswerk afgewerkte nieuwe visvlonder is klaar voor gebruik.

We bedanken de groep vrijwilligers van Natuurmonumenten voor hun enorme inzet vandaag. We kijken uit naar de volgende klusdag!

Het Bestuur.