Ons viswater is weer vrijgegeven

Het pad rondom is nog niet helemaal vrij van obstakels.

In de tweede week van de bomenkap is er enorm veel werk verzet. Alle bomen die geveld moesten worden zijn om, in stukken gezaagd en liggen al netjes opgestapeld bij de entree naar ons viswater. Van de dunnere zijtakken is aan de kant van de Bus waar de bomen stonden, een houtwal gemaakt.

Het grove werk met zwaar materieel is nu klaar, alleen moet er nog flink geruimd worden. Zo ligt het wandelpad achter het eiland nog bezaaid met takken. Het wandelpad zal hier en daar nog hersteld gaan worden, maar met een beetje behelpen kan je er weer door met je visspullen. Het toegangspad naar de Bus moet nog wel hersteld worden, maar dit kan pas als de rupskraan weg is. Natuurmonumenten heeft visvijver de Bus al wel weer vrijgegeven om er te vissen. Het is dus al met al meegevallen voor ons als hengelsportvereniging.

                                
                                Aan de Schippersdijk ligt het hout klaar om afgevoerd te worden.

Het zal wel even wennen zijn, als je voor het eerst weer bij het water komt, want het ziet er nu totaal anders uit. Maar met de wetenschap dat het opnieuw inrichten vrij snel gaat gebeuren, zal het er volgend voorjaar al een stuk beter uit gaan zien. Komende weken zal er dus nog wel gewerkt worden rondom ons viswater, indien nodig zullen we af en toe even plaats moeten maken.

                                
                                Een heel ander gezicht…….

In principe is visvijver de Bus dus weer vrij om er te mogen vissen, maar aanwijzingen van werklieden én onze bestuursleden dienen direct opgevolgd te worden. Hou daar als sportvisser wel rekening mee.

Het Bestuur.