Ook goede vangsten in derde wedstrijd

Alle deelnemers zijn present op mooie zomeravond.

Voor de loting van de derde zomeravondwedstrijd kwamen dit keer alle deelnemers, die zich voor deze competitie opgegeven hadden, naar de Bus. Het viswater lag er wederom uitnodigend bij en gelukkig was het niet zo broeierig warm als vorige week. Zeker een mooie zomeravond om een wedstrijd te vissen. Men had er zin in, want om kwart voor zeven kon er al gevist worden.

De stekken waren dit keer uitgezet op de dam en rechts van de schuilhut, met 11 deelnemers een ruim wedstrijdparcours. Vooral op de eerste twee stekken op de rechterkant werd goed gevangen. Wim Kerstens en Ad Manders zaten aan weerszijden van het grote lelieveld en beleefden een visrijke avond. Felix de Man en Peter Heesakkers, vorige week nog goed voor een gedeelde eerste plaats, hadden op de dam dit keer een minder succesvolle avond. Zo kan dat gaan in een competitie.

                                    
                                    Ad Manders op de meest rechtse stek van het wedstrijdparcours, ving goed vis.

Op diverse stekken was de azende vis goed waar te nemen door de bellensporen. Het is altijd spannend of dit ook de gewenste vangst gaat opleveren. Iedereen hoopte toch wel op een flinke vis zoals een zeelt, die hier genoeg zit. Het liep echter niet storm met dikke vis, sterker nog, het onverwachte gebeurde. Bij Wim en Ad gingen de hengels korte tijd na elkaar krom bij het aanslaan.

Wim had een flinke paling aangeslagen, maar had er geen problemen mee om die te verspelen. Bij Ad was de verrassing nog groter, een jonge ‘duikeend’ bleek zijn aas ongezien te pakken hebben gekregen. Een grotere vis duikt meestal na het aanslaan gelijk de planten in, dit keer gebeurde het tegenovergestelde, dus dat was al vreemd. Met de hulp van Peter Selten kon de eend even later bevrijd worden en haar weg weer vervolgen.

Vorige week was Peter Heesakkers nog in overleg een paar meter opgeschoven om beter te kunnen zitten, vanavond was het net andersom. Peter Roijendijk had nu die stek geloot en wilde juist opschuiven naar de andere kant van de rietpol. Geen probleem, doen we niet moeilijk over.

                                    
                                    Peter Roijendijk zat liever tussen het groen dan op de stenige nieuwe dam.
 

In het laatste kwartier van de wedstrijd werd het voor een paar deelnemers extra spannend, het leek er op dat grotere vis op het voer afgekomen was, overal waren de nodige aasbellen zichtbaar. Net voor het eindsignaal wisten Wiel Kuypers en Eric van der Zanden nog een paar flinke voorns te vangen. Zou het genoeg zijn voor een overwinning? Bij het wegen en tellen bleken beide heren in ieder geval een mooie score neergezet te hebben. Na de weegronde bleek Wiel in ieder geval de beste papieren te hebben kwa gewicht, Wim Kerstens had hoog gescoord in aantal. Zij deelden uiteindelijk de eerste plaats, Eric eindigde als derde.

                                    
                                    Wiel Kuypers beleefde tot het eind een spannende wedstrijd.

Onlangs zijn er twee wedstrijden toegevoegd aan de competitie, die een paar weken later pas kon starten. We hebben zo toch een volwaardige competitie met zes wedstrijden, waarvan er vier meetellen voor het eindklassement. Heb je een keer een mindere avond, geen probleem, je mag er als deelnemer twee met slechte resultaten laten vallen.

Graag tot volgende week donderdag!

De Wedstrijdcommissie.


 

Deelnemer Gewicht Stuks Punt gew. Punt st. Totaal Punten
Wiel Kuypers 967 10 1 3 4 1
Peter Heesakkers 435 2 6 9 15 7
Wim Kerstens 763 23 3 1 4 1
Felix de Man 261 1 9 11 20 11
Edwin Kerstens 546 7 5 5 10 5
Peter van Wanrooij 297 2 8 9 17 9
Ad Manders 736 19 4 2 6 4
Wiel van der Ven 377 3 7 6 13 6
Peter Roijendijk 239 3 11 6 17 9
Eric van der Zanden 905 10 2 3 5 3
Greggy Royendijk 248 3 10 6 16 8