Ook meer vis bij de jeugdwedstrijd

Op de kopstekken wordt goed gevangen.

Vanavond werd de derde jeugdwedstrijd gehouden op visvijver de Bus. Met deze wedstrijden wat later in het seizoen zouden we meer kans hebben op goed weer. Nou dat hebben we zeker, misschien wel een beetje te warm. Gelukkig konden de deelnemers op een plekje in de schaduw zitten, maar het was nog best benauwd aan het water.

Grote vraag was natuurlijk of er wat te vangen zou zijn en ook door iedereen. Dat ieder kind een visje kan vangen vinden we het belangrijkste, alleen dan kan je het vissen goed leren. Op de twee kopstekken, bij Dejan Bisschops en Britt Royendijk, werd zeer goed gevangen vanavond. Danjel Cornelissen en Reijno Lagerweij, die bij de picknicktafel zaten, wisten in deze wedstrijd hun eerste vis te vangen. Op meerdere plaatsen was de vis voornamelijk actief aan de oppervlakte. Als je dan te diep vist wil het niet zo lukken. Reijno had vanavond een nieuwe manier van vissen, hij liet de haak met de made in het water zakken maar hield de dobber boven water. De vis trok de lijn vanzelf strak, het werkte!

                                
                                Reijno Lagerweij viste vanavond heel scherp, hij ving op deze manier twee vissen.

Vanavond visten er weer acht kinderen mee. Niet alleen meer deelnemers dit jaar, maar ook meer bezoekers. Dat is natuurlijk goed voor deze activiteit, maar het brengt wel met zich mee dat er meer drukte aan de waterkant is. We moeten als bezoekers wat meer afstand nemen van de visstekken, zeker als je gezellig met elkaar wil praten. Gelukkig werd dit op tijd gedaan.

Bij drie deelnemers wilde het vanavond niet lukken om een vis te vangen. Daan Kerstens had daarbij ook nog eens de pech dat een grote vis zijn lijn liet breken. Het was de enige serieuze aanbeet op zijn stek. De overige vijf deelnemers wisten samen 33 vissen te vangen met een totale lengte van 371cm. Zoals gezegd werd er op de kopstekken goed gevangen. Britt Royendijk won deze wedstrijd met 16 stuks en 191cm totaal, Dejan Bisschops werd tweede met 12 stuks met een totale lengte van 132cm.

                                
                                Een trotse Britt Royendijk met de gewonnen dagprijs, goed gedaan hoor!

                                
                                Nog even een groepsfoto en de derde wedstrijd zit er weer op (Teije Arts ontbreekt helaas op de foto).

Tot volgende week!

Het Bestuur.