Ook weinig vis op 2e Jeugdwedstrijd

Negen deelnemers doen enorm hun best.

Als we vanavond bij visvijver de Bus aankomen is het al behoorlijk druk met deelnemers, familie en bezoekers. Op het laatste moment komen er nog twee deelnemers met gevolg bij en kan de loting beginnen. We hebben vanavond zelfs meer plaatsen te verdelen dan de vorige keer, Teije Arts wilde ook graag meedoen met de jeugdwedstrijden. Dus we gaan nu met negen kinderen de wedstrijd in.

                                
                                Deelnemers en secondanten staan klaar voor de loting.

Het is goed dat er voldoende ondersteuning is voor de deelnemers, voor sommigen is het allemaal een beetje onwennig. Dat is natuurlijk geen enkel probleem, we hebben het allemaal ook eens geleerd. Het opbouwen van de stekken is iets wat voornamelijk door de ouders gedaan wordt, dat scheelt natuurlijk in tijd. We zijn benieuwd of iedere deelnemer vanavond een visje weet te vangen, dat maakt immers het verhaal compleet. We gaan ervoor als het startsein gegeven is.

                                
                                Het optuigen van de hengel wordt door de ouders gedaan.

Net als bij de wedstrijd van de senioren afgelopen donderdagavond, wordt er gelijk in het begin van de wedstrijd hier en daar al het eerste visje gevangen. Britt Royendijk en Robin Cornelissen zijn degenen die vrijwel gelijkertijd het spits afbijten met de vangst van hun eerste visje. Op de rest van het wedstrijd parcours blijft het echter stil. Wat er ook geprobeerd wordt, onder het kantje of verder weg, tegen de bodem of juist ondiep, de vis wil niet azen. Misschien ligt het er wel aan dat het vandaag weer zo broeierig warm was, we weten het gewoon niet. Op de stek van Dejan Bisschops begint het uiteindelijk wel te lopen, hij weet er toch nog vier te vangen. Het totaal aantal komt vanavond echter niet verder dan zes stuks. Dat is best jammer, want alle deelnemers hebben enorm hun best gedaan!

                                
                                Dejan Bisschops wint met zijn vier vissen de dagprijs. Gefeliciteerd Dejan!

Laten we hopen dat de volgende wedstrijd meer vis op gaat leveren en zeer zeker ook voor iedere deelnemer. We weten dat het kan, dus we gaan ervoor! Tot volgende week woensdagavond 21 juni, aanvang 18.30u. We hopen dat je er weer bij bent!

Het Bestuur.

Meer foto's van vanavond staan hier.