Prachtige zomeravond op de Bus

Zeer weinig vis gevangen en toch de scores verbeterd.

Op één ding na waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie zomeravondwedstrijd op visvijver de Bus gisteravond. Een mooie ondergaande zon, ruime stekken en een overzichtelijk wedstrijdveld. Vijftien deelnemers kwamen loten voor de zevende wedstrijd van deze zomeravondcompetitie. De stekken waren uitgezet op de linkerkant van de Bus tot aan het bankje achter het eiland.

                                
                                Peter Selten had zijn paraplu opgezet om nog een beetje in de schaduw te kunnen zitten.
 

Het enige wat ontbrak was het antwoord op de vraag hoe actief de vis vanavond zou zijn. Vrijwel overal om je heen hoorde je de laatste dagen niets anders dan ‘dat de vis het niet doet’.  Beter gezegd, er wordt minder gevangen dan men eigenlijk verwacht of gewend is en zeker in een wedstrijd valt het dan meestal helemaal tegen. Op de jeugdwedstrijd op de avond ervoor werd wel beter gevangen, maar slechts op een paar stekken.

Deze wedstrijd begon echter goed voor Peter Roijendijk, hij ving al vrij snel een mooie voorn. Bij Peter Heesakkers, die drie stekken verderop zat, begon het ook van meet af aan goed te lopen. Tenminste wat aanbeten betreft dan. De eerste vissen werden tot ergernis van Peter helaas gelost kort voor de kant. Peter wist er uiteindelijk toch nog twee in zijn leefnet te laten belanden. De overige deelnemers moesten heel veel moeite doen om de vis te vinden en aan het azen te krijgen. Er viel gewoon niet of nauwelijks activiteit te bespeuren in het water. Dat bleef nagenoeg de hele wedstrijd zo.

                                
                                Vooral achteraan op de Bus had men ruimte genoeg.

De blijkbaar enige serieuze aanbeet, het aanslaan en de dril was te zien bij Eric van der Zanden. Het bleek om een paling te gaan, jammer genoeg telt deze niet mee in een wedstrijd. De rest van de avond bleef het voornamelijk stil op de meeste stekken. Van de vijftien vissers konden slechts zeven man iets ter weging aanbieden na de wedstrijd. Samen wisten zij niet verder te komen dan 12 visjes met een totaalgewicht van 1227 gram. De laagste score van alle wedstrijden in deze competitie.

Drie deelnemers kwamen op hetzelfde gewicht uit van 155 gram: Peter Heesakkers met twee stuks, Theo Ermers en Nico Cornelissen met ieder één vis. Echte uitschieter vanavond bleek de vangst van Johnny Cornelissen te zijn. Met vijf stuks bracht hij 266 gram op de weegklok en won daarmee deze wedstrijd. Een zeer belangrijke overwinning, want Johnny viste daarmee 15 wedstrijdpunten weg van een eerdere, slecht gescoorde wedstrijd. Goed gedaan dus!

Dat was het meest positieve van deze zevende wedstrijd: er werden door meerdere vissers slecht gescoorde wedstrijden verbeterd. En dat ondanks de magere vangsten deze keer. Zonder het te weten was er dus eigenlijk wel wat te vieren. Peter Roijendijk bleek zijn accordeon meegenomen te hebben en verraste ons met een muzikale afsluiting van deze wedstrijdavond, goed getimed dus. Het klonk in ieder geval geweldig over het water, toen we terugkwamen van het wegen. Zou je best vaker mogen doen Peter!

Tot volgende week op de afsluitende wedstrijd van deze competitie.

De wedstrijdcommissie.