Recordvangst in zesde wedstrijd

Deelnemers op de kopstekken kunnen voordeel niet benutten.

Een mooie najaarsmorgen lag in het verschiet voor de tien deelnemers die op deze zondagochtend naar de Raam aan het Hondongpark in Grave kwamen. Na een koude en natte week waren het vandaag aangename omstandigheden om aan de waterkant te zitten voor een wedstrijd.

En dan is het zeer welkom als er van meet af aan goed vis gevangen wordt door iedereen, het debacle van vorige week is dan ook al snel uit ieders geheugen gewist. We hadden al snel door dat vandaag wel eens ons oude record uit 2016, 473 stuks met 10 man, zou kunnen sneuvelen. Dat zou helemaal geweldig zijn!

                                
                                Een mooie najaarsmorgen aan de Raam.
 

Peter Selten en Wim Kerstens hadden vandaag de kopstekken geloot, altijd gunstig om een goed resultaat neer te kunnen zetten, is de algemene gedachte. Vandaag zat echter de meeste activiteit op het tussenliggende gedeelte van het wedstrijdparcours. Zo zat Eric van der Zanden op plaats 4 van meet af aan het beste in de wedstrijd en kwam al snel in de dubbele cijfers. Ondanks een jagende snoek op zijn stek bleef Eric nagenoeg de hele wedstrijd door goed vangen.

Felix de Man zat op de tweede stek en stelde alles in het werk om Eric bij te benen, dat lukte pas een beetje in de tweede helft van de wedstrijd. Met versere maden kwam Felix veel beter in de wedstrijd en begon slag over slag vis te vangen, ook de grotere exemplaren die geschept moesten worden. Het zou erom gaan spannen of het genoeg zou zijn om Eric van de winst van vandaag af te houden.

                                
                                Felix de Man kwam pas goed op stoom in de tweede helft van de wedstrijd.

Op de linkerkant kon men niet echt profiteren van de opkomende zon, door de hoge bomen is het daar altijd een stuk frisser. Ad Manders kon het allemaal niet zo deren, hij zat lekker ontspannen aan de waterkant en ving regelmatig zijn visje, ondanks zijn iets te zware montage zoals hij zei. De muts met oorkleppen zorgde niet alleen voor warme oren, maar bood ook enige bescherming tegen de vallende eikels. Ad beleefde al met al een heerlijke viswedstrijd op deze najaarsmorgen.

                                
                                Ad Manders zat goed voorbereid aan de waterkant.

Als je tijdens een wedstrijd ziet dat er goed vis gevangen wordt, kan je verwachten dat de totaalscore hoog zal zijn. Bij het wegen en tellen van de vangsten na de wedstrijd werd die verwachting ruim overtroffen. Er werd vandaag zelfs een nieuw record gevestigd: we kwamen uit op 544 stuks met een totaalgewicht van 15.465g !

Eric van der Zanden had vandaag opnieuw de beste papieren, met zijn scores in aantal en gewicht liet hij de overige deelnemers ver achter zich: 107 stuks met een totaalgewicht van 3045g. Het was Felix de Man niet meer gelukt om die score enigszins te benaderen,maar hij eindigde wel als tweede met 81 stuks en 2659g.

We hebben nog twee wedstrijden te gaan, de meeste deelnemers hebben hun vereiste 5 wedstrijden voor een competitieuitslag gevist en kunnen in die laatste wedstrijden proberen slechte scores te verbeteren. Een paar vissers hebben nog een vijfde wedstrijd nodig om mee te kunnen dingen naar de prijzen.

Graag tot volgende week zaterdag op de Bus!

De Wedstrijdcommissie.
 

De recordcijfers van vandaag:

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Marcel de Hoog 1140 47 7 6 13 7
Wiel van der Ven 860 38 8 8 16 8
Peter Heesakkers -- --        
Eric van der Zanden 3045 107 1 1 2 1
Edwin Kerstens 1620 59 4 4 8 4
Peter Selten 1429 49 5 5 10 5
Peter Roijendijk 852 28 9 9 18 9
Wim Kerstens 1655 64 3 3 6 3
Ad Manders 776 25 10 10 20 10
Felix de Man 2659 81 2 2 4 2
Wiel Kuypers 1429 46 5 7 12 6