Schuilhut biedt uitkomst bij zomeravondwedstrijd

We doen het minder goed dan de jeugd.

Met het vooruitzicht op de kans op onweer na een bloedhete dag, kwamen vanavond maar tien vissers naar de loting voor de wedstrijd op de Bus. Die weersvoorspelling zorgde er mede voor dat we wat dichter bij de schuilhut zaten en daarmee toch gebruik moesten maken van een paar stekken op de rechtse lange kant van de visvijver. Bovendien lag er op het linker gedeelte van de Bus veel blad op het water.

In het eerste uur van de wedstrijd barstte die voorspelde onweersbui dan toch los en het merendeel van de deelnemers ging liever even naar de schuilhut dan onder de visparaplu te blijven zitten. Niet onverstandig, want je loopt toch risico met je hengel van carbon in een onweersbui. Gelukkig was de bui snel over en gingen we weer aan de slag. Het was gelijk een stuk aangenamer aan de waterkant.

                                
                                De onweersbui was gelukkig maar van korte duur.

Omdat er nog de nodige druppels uit de bomen vielen, werden de paraplu’s nog maar niet ingeklapt. Een paar vissers waren blijven zitten tijdens de bui en hadden nog wat visjes weten te vangen. Maar na de regen viel het nagenoeg stil op de meeste stekken. Iedereen probeerde op verschillende manieren de vis aan het azen te krijgen. Wiel van der Ven en Felix de Man slaagden daar uiteindelijk het beste in. Voor Felix was het vanavond wel vissen met hindernissen, was het niet zijn tuigje dat vast kwam te zitten, dan was het wel dat er een vis net voor het leefnet van de haak viel. Met het laatste verspeelde hij zeker de kans om deze wedstrijd te winnen.

                                
                                Felix de Man was deze keer min of meer aan het stunten.

Gisteravond bij de jeugdwedstrijd zag je de vis nog op meerdere plaatsen aan de oppervlakte azen, vanavond was niet of nauwelijks waar te nemen waar de vis zich bevond. Tonny van Kuppenveld liet zich ontvallen dat we met zijn allen wellicht te professioneel bezig willen zijn. We nemen een hele uitrusting mee, maar weten niet aan de vis te komen. Misschien moeten we wel terug naar af: een kortere hengel en vissen net zoals de jeugd dat doet tijdens hun wedstrijd.

We kwamen er inderdaad niet aan vanavond, zelfs niet met twee man meer aan het water dan in de jeugdwedstrijd gisteravond. Het resultaat was dan ook best mager te noemen: 29 visjes met een totaalgewicht van slechts 1138 gram. Wiel van der Ven won uiteindelijk deze wedstrijd met negen stuks en 221 gram, Felix de Man werd tweede met acht stuks en 213 gram.

Gelukkig was het plezier er niet minder om vanavond, er werd zelfs nog even gezellig nagepraat in de schuilhut.

Volgende keer beter!

De wedstrijdcommissie.