Start Najaarscompetitie op zomerse morgen

Wisselende vangsten en grote verschillen.

Vandaag is de Najaarscompetitie van start gegaan. Voor deze activiteit zijn we uitgeweken naar een ander deel van de Lage Raam, omdat er op de Vissteeg niet meer gevist kan worden vanwege de overmatige groei van waterplanten. Afgelopen week zijn de visstekken gemaakt aan de Hoevensedijk ter hoogte van Kasteel Tongelaar.

Dertien vissers kwamen naar de loting van deze eerste wedstrijd op de nabijgelegen parkeerplaats. Een aantal deelnemers moest na de loting even omrijden om op de juiste stek terecht te komen, een omgevallen boom versperde de doorgang.

                                
                                Een flinke boom versperde het pad.

Ondanks de mooie nazomerdag met een snel opkomende zon, bleek het toch niet de meest ideale visdag te zijn. De wind zat duidelijk in de verkeerde hoek en de vis was niet of nauwelijks actief. In het begin van de wedstrijd werd slechts hier en daar een enkel visje gevangen. Voor Marcel de Hoog leek het wel goed te beginnen met de vangst van een behoorlijk grote voorn. Toch bleek hij na de wedstrijd niet verder gekomen te zijn dan slechts 5 stuks.

Op een aantal stekken bleven de aanbeten zelfs helemaal uit, drie vissers moesten het zonder vangst doen deze wedstrijd. Maar goed, we zaten wel heerlijk beschut in de rietkraag op de fraai gemaakte visstekken.

                                
                                Een ruime beschutte stek voor iedere deelnemer.
 

Als we een rondje maken langs de deelnemers vernemen we dat de vangsten behoorlijk uiteen lopen. De één heeft net zijn eerste vis binnen, de ander blijkt al in de dubbele cijfers te zitten, een volgende heeft nog geen aanbeet kunnen waarnemen. Bepaald geen visserslatijn als we even bij Peter Roijendijk op de stek zijn, in het kwartiertje dat we daar zijn wordt de één na de andere voorn gevangen en nog van een mooi formaat ook. We geloven dan ook meteen dat de genoemde hoeveelheid vis in het leefnet wel eens de winst van deze wedstrijd kan opleveren.

Tegen 12 uur hadden de meeste deelnemers al een deel van de spullen ingepakt, wat moet je anders als je geen beet meer krijgt. Wedstrijdleider Wiel van der Ven blies de wedstrijd af en er kon vrij snel gewogen en geteld worden, met de nodige hulp was het parcours snel afgelegd. Bij Wim Kerstens op stek 9 werden we verrast door de inhoud van zijn leefnet. Met 34 stuks stak hij met kop en schouders boven de anderen uit. Het ging erom spannen, want de vangst van Peter Roijendijk moest nog geteld en gewogen worden.

Kwa gewicht scoorde Peter Roijendijk zeker goed, want zijn voorns waren vrijwel allemaal van een goed formaat. Een groot verschil met de andere veelal kleine vis die er gevangen was. Om het nog even spannend te houden, gooide Peter zijn vis één voor één terug en kwam uit op………. 33 stuks! Door het hogere gewicht wist Peter de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Ad Manders had dit keer de dagprijs, een zak voer, wel meegenomen. Die krijgt Peter volgende week, want hij bleek al naar huis te zijn.

                                
                                Peter hield de spanning erin, wij telden mee.

Door geplande activiteiten in de directe omgeving van ons wedstrijdparcours, moeten we de datums van een paar wedstrijden verzetten. Kijk even op het wedstrijdrooster wat die aanpassingen zijn!

Graag tot volgende week zondag.

De Wedstrijdcommissie.

Deelnemer Gewicht Stuks Punt gewicht Punt stuks Totaal Wedstrijdpunten
Marcel de Hoog     466     5        3      5     8        3
Tonny van Kuppenveld     217     2        7      7    14        7
Koos van Overdijk       0     0       13     13    26       13
Wiel van der Ven     133     1       10     10    20       10
Geert Cremers       0     0       13     13    26       13
Henk Teunesen     248     2        6      7    13        6
Wiel Kuypers       0     0       13     13    26       13
Edwin Kerstens     257    14        5      3     8        3
Wim Kerstens     470    34        2      1     3        1
Peter Selten     168     3        8      6    14        7
Ad Manders     168     2        8      7    15        9
Eric van der Zanden     337     8        4      4     8        3
Peter Roijendijk     941    33        1      2     3        1