Succesvolle wedstrijd op Hondongpark

Goede vangsten op zonnige maar koude najaarsmorgen.

Vorige week hadden we al betere wedstrijdresultaten in de Najaarscompetitie en de hoop was dat we die stijgende lijn in de vierde wedstrijd zouden kunnen voortzetten. De elf deelnemers die gistermorgen naar de loting kwamen gingen er in ieder geval voor. Als je ’s morgens voor je van huis gaat je autoruiten moet krabben, weet je dat een warmtepak echt wel nodig is aan de waterkant. Aan de bijbehorende warmtelaarzen had echter niet iedereen gedacht, met koude voeten tot gevolg.

                                
                                Een zonnige maar koude najaarsmorgen op de Raam in Grave.

Van meet af aan zat men, op een enkeling na, goed in de wedstrijd met de nodige aanbeten. Dit zou wel eens een najaarswedstrijd kunnen worden die we vaker aan het Hondongpark hebben beleefd. Op de kopstek bij het bootje had Marcel de Hoog in ieder geval weinig of geen tijd om koffie te drinken, hij ving slag over slag vis. Peter Roijendijk,op de laatste stek bij de brug, kon iets minder goed profiteren van zijn kopstek, de aanbeten waren hier een stuk minder.

                                
                                Marcel de Hoog had weinig kans om koffie te pakken.

Er kwamen weer mooie grotere voorn en winde voorbij in de vangsten, dit keer voornamelijk op het midden van het wedstrijdparcours. Ook de snoek was weer van de partij en die zocht ook dit keer Eric van der Zanden op. Zou er iets in zijn voer zitten, waardoor hij er alleen last van had? Gelukkig slaagde Eric er desondanks in een goed wedstrijdresultaat neer te zetten met 2 wedstrijdpunten. Naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat de totaalscores van vandaag de eerdere ruimschoots zouden gaan overtreffen.

Zoals voorspeld zou het een zonnige dag worden. De eerste stekken op rechts konden daar al snel van profiteren, maar door de grote hoge bomen op links zat men daar de hele wedstrijd in de schaduw en bleef het koud. Wim Kerstens kon het allemaal niet zo deren en zat goed in de wedstrijd, met de nodige inventiviteit wist hij de beet erop te houden en slaagde erin met één visje meer zijn directe concurrenten het nakijken te geven en pakte 3 wedstrijdpunten.

                                
                                Wim Kerstens zat ondanks de kou goed in de wedstrijd.

Dan gaan we na het eindsignaal de stekken langs om te wegen en te tellen. De verwachtingen werden ruim overtroffen, we kwamen uit op een totaal van 205 stuks met een gewicht van ruim 8 1/2 kg! We hebben de stijgende lijn in de wedstrijdresultaten nu echt te pakken.

Volgende week zaterdag zitten we weer op de Bus, we hopen dat daar ook goede resultaten te behalen zijn, we gaan het zien!

De wedstrijdcommissie.


Het overzicht van vandaag:

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Marcel de Hoog 1771 63 1 1 2 1
Wiel van der Ven 559 16 6 5 11 6
Peter Heesakkers 310 6 10 9 19 10
Eric van der Zanden 1211 29 3 2 5 2
Edwin Kerstens 426 10 8 8 16 8
Peter Selten 1167 23 4 3 7 4
Peter Roijendijk 514 16 7 5 12 7
Wim Kerstens 1402 17 2 4 6 3
Ad Manders 630 16 5 5 10 5
Felix de Man 315 6 9 9 18 9
Wiel Kuypers 217 3 11 11 22 11