Supervangst op 4e Najaarswedstrijd

Er wordt op alle stekken goed gevangen.

Met nog geen 3 graden op de thermometer kwamen vanmorgen 10 vissers bijeen op de Raam op het Jan Hondongpark in Grave voor de vierde wedstrijd van de najaarscompetitie. Afgelopen week waren Nol Bergmans, Theo Ermers en Wiel van der Ven hier ook weer geweest en hadden goed vis gevangen. Degene die hier blijkbaar altijd goed vangt, Nol Bergmans, had de andere twee het verschil tussen veel en weinig vangen laten ervaren, door ook bij hun de stekken aan te voeren met zijn geheime specialiteit. Vandaag mochten Theo en Wiel dit voer ook gebruiken tijdens de wedstrijd. Het leverde in ieder geval veel vis op, 188 stuks wel te verstaan. Wat het voer zo aantrekkelijk maakt geeft Nol natuurlijk niet prijs, maar hij zat er duidelijk van te genieten dat het zo goed werkte.

                                
                                Nol Bergmans had veel last van blad op het water, maar wist toch goed te vangen op zijn voer.

De deelnemers hadden allemaal rekening gehouden met de lagere temperatuur van vandaag en zaten warm gekleed op hun viskisten. Stilzitten was er echter niet bij, ze kregen het ook warm van de goede vangsten. Sommigen hadden zelfs geen tijd om koffie in te schenken.

De zeer gewilde kopstekken waren dit keer geloot door Peter Heesakkers en Theo Ermers. Laatstgenoemde had een flink leefnet te water gelaten, met de zeer goede vangst van afgelopen week zou dat wel eens nodig kunnen zijn dacht hij. Zijn aantal van 75 vissen was goed voor 1 punt, alleen het gewicht viel wat tegen. Theo ving dus veel, maar van kleiner formaat. Dat was ook te merken aan de aanbeten, menige aanslag leverde helaas geen vis op. Zo eindigde Theo als derde vandaag.

                                
                                Theo Ermers zorgde voor genoeg leefruimte voor de vele vis die hij ving.

Peter Heesakkers zat op de andere kopstek en begon ook gelijk goed te vangen tot een snoek zijn aangeslagen voorn te pakken nam. Peter verspeelde daardoor zijn vangst én zijn angel. De snoek bleef in de buurt van de dobber net onder het wateroppervlak liggen, wachtend op het volgende makkelijke hapje. Een nieuwe vorm van dressuur op je viswater (!). Zo’n kopstek is wel mooi om te loten, maar als dat het territorium van een snoek blijkt te zijn, kan je een goede vangst eigenlijk wel vergeten. Peter kwam toch nog op 31 vissen uit. 

                                
                                Peter Heesakkers leek een ideale stek geloot te hebben. Een snoek besliste anders.

Tonny van Kuppenveld en Ad van Bommel deden vandaag goede zaken kwa punten, zij deelden vandaag de eerste plaats. Tonny begon de wedstrijd echter wat minder, door zijn complete montage te verspelen op een grote vis. Gelukkig voor hem bleef het de rest van de wedstrijdtijd goed lopen en kwam hij uit op 60 stuks. Ad van Bommel bleef ook de hele wedstrijd goed vangen, ondanks de afleiding van een paar bezoekers. In de gezellige gesprekken gaven de bezoekers Ad regelmatig het advies maar aan te slaan. Zo kwam Ad op het mooie aantal van 65 vissen.

We hebben vandaag de stijgende lijn voortgezet, ondanks dat we maar met tien deelnemers aan de waterkant zaten. Met de nodige hulp bij het wegen en tellen kwam wedstrijdleider Wiel van der Ven uit op 473 vissen met een totaalgewicht van 16060 gram. Een mooie score voor een wedstrijd!

                                
                                Wiel van der Ven kreeg voldoende assistentie bij het wegen en tellen van de vangst.

Met de wedstrijd van vandaag zitten we op de helft van deze competitie, tijd voor een tussenstand. De laatste vier wedstrijden kunnen nog wel eens voor verrassingen gaan zorgen in de einduitslag, de deelnemers mogen namelijk de drie minst gescoorde wedstrijden laten vervallen om mee te kunnen dingen naar de prijzen. De tussenstand vind je hier.

De volgende wedstrijd is op zondag 30 oktober a.s. Tot dan!
 

De wedstrijdcommissie.
 

Alle foto's van vandaag staan hier.