Taaie 5e wedstrijd op de Bus

Magere vangst, grotere vis wordt verspeeld en grote paling op het einde.

Met de verwachting dat er wederom 18 deelnemers naar de Bus zouden kunnen komen, waren er evenzoveel stekken uitgezet voor de vijfde zomeravondwedstrijd. Van het linkse rechte stuk tot helemaal rechts voorbij de schuilhut. Zestien vissers kwamen er uiteindelijk om te loten.
Een groot wedstrijdparcours dus, verdeeld in drie stukken waar men elkaar tenminste nog kon zien. Eric van der Zanden zat het verst weg van iedereen, hij had alleen Peter Heesakkers naast zich aan hetzelfde stuk van de Bus.

Na een middag met wat regen hielden we het tijdens de wedstrijd nagenoeg droog. Wel was het  zwaarbewolkt met een redelijke temperatuur, maar van een echte zomeravond was zeker geen sprake. Iedereen ging vol goede moed van start na het beginsignaal.

                                
                                Peter Roijendijk had stek 16 geloot, stek 17 en 18 links van hem bleven onbemand.
 

Slechts een enkeling slaagde erin een eerste visje te vangen. Vrijwel iedereen moest echt op zoek naar de vis, er werd van alles geprobeerd om die aan het azen te krijgen. De deelnemers kwamen er al gauw achter dat het niet makkelijk zou worden. Doordat we zo ver uit elkaar zaten was maar voor een deel te volgen hoe de wedstrijd verliep. Er gebeurde van alles in de buurt van de schuilhut. Daar liep het niet echt storm met de aanbeten, maar als er dan een serieuze kwam was het vrijwel onmogelijk om die vis ook te landen.

Donny van Koolwijk ondervond dat als eerste. Hij haakte een zeelt, die gelijk de lelies in dook. Zeker een kwartier probeerde Donny deze vrij te krijgen van deze waterplanten om zo de vis binnen te kunnen halen, maar helaas slaagde hij daar niet in. Met een schepnet op lange steel probeerde Jan Schaart de lelies wat naar de kant te halen. De vis kwam uiteindelijk los door het breken van de lijn, alle mogelijke acties in een situatie als deze ten spijt.

                                
                                 Donny gaf wat meer lijn om de vis los te laten komen, de dobber schoot echter steeds terug in de lelies.

Schuin tegenover Donny stond niet lang daarna Johnny Cornelissen met een kromme hengel met ver uitgaand elastiek in zijn handen. Het was echter van korte duur, de grote vis ging door zijn onderlijn heen, daar was geen houden aan. Het was zijn enige serieuze aanbeet deze avond.

De wedstrijd liep bijna op zijn einde toen Peter Heesakkers eveneens een grotere vis stond te drillen. Hem ging het wel goed af, maar toen de vis zich voor het eerst liet zien aan de oppervlakte was het toch niet waar Peter op hoopte. Peter was wel onder de indruk van de paling, het was een flink exemplaar. Helaas telt deze vissoort niet mee in een wedstrijd.

                                
                                Peter drilt de paling rustig af en Wessel Merkus helpt met het scheppen ervan.

                                
                                Toch wel een foto waard.

Voor het wegen na de wedstrijd blijkt slechts de helft van de vissers hun vangst aan te kunnen bieden, de andere helft heeft niets kunnen vangen vanavond. In totaal kwamen we samen uit op slechts 1541 gram. Edwin Kerstens won deze keer, zijn aandeel bedroeg 328 gram. Theo Ermers werd tweede en kwam uit op 226 gram, gevolgd door Martijn Vilé met 204 gram op de derde plaats.

Volgende week de zesde wedstrijd, wederom op de Bus, tot dan.

De wedstrijdcommissie.