Trage en natte start competitie Vissteeg

Deelnemers komen moeilijk tot vangen.

Donderdagavond ging het wedstrijdseizoen van start met de eerste wedstrijd van de zomeravondcompetitie. Twaalf deelnemers kwamen naar de loting van deze eerste bijeenkomst. Van tenminste twee anderen was bekend dat zij verhinderd waren, wie weet komen er nog meer vissers naar de volgende wedstrijden. Een paar weken geleden zijn er in ieder geval voldoende stekken gemaakt voor een grotere groep aan de Lage Raam op de Vissteeg, het wedstrijdparcours voor dit jaar.

                                
                                Het wedstrijdparcours op de Vissteeg.
 

Voor deze eerste competitieavond waren 17 steknummers uitgezet op dit gedeelte van de Lage Raam. Een mooi viswater, maar op de meeste plekken best wel met een geringe diepte. Bovendien is er behoorlijk wat plantengroei op de bodem, dus het was even zoeken naar het juiste plek om in te gooien. We hadden er zin in, de wedstrijd kon al rond half zeven gestart worden, zo snel was er opgebouwd. Vraag was wel of we het droog zouden houden, dreigende luchten kwamen uit de richting van Mill onze kant op.

Vrijwel direct na het beginsignaal wist Daan Kerstens zijn eerste mooie voorn binnen te halen. Je zou zeggen een goed begin. Niets was minder waar, het was best lastig om aan de vis te komen, er werd slechts hier en daar een enkel visje gevangen. Men kwam al snel tot de ontdekking dat de vis het vanavond ‘niet deed’. Een aantal deelnemers heeft vanavond zelfs geen enkele beweging van de dobber kunnen waarnemen.

                                
                                Grote vraag was of we het wel droog zouden houden.

Even leek het erop dat er zelfs een onweersbui in aantocht was, het begon even stevig te waaien. Uit voorzorg werden de visparaplu’s tevoorschijn gehaald en opgezet. De windvlagen waren snel voorbij, maar de regen kwam toch echt. Voor twee deelnemers blijkbaar het sein om in te pakken en naar huis te gaan. Als wedstrijdorganisatie zouden we het op prijs stellen als men zich een volgende keer even netjes afmeldt bij de wedstrijdleider als men voortijdig vertrekt.

De regenbui trok betrekkelijk snel over, ruim voor het einde van de wedstrijd werd het weer droog. Tijdens de regen hadden een paar vissers alsnog hun slag kunnen slaan, zo konden de sombere verwachtingen van de vangst een beetje positief bijgesteld worden. Met name Peter Roijendijk ving de meeste van zijn vis tijdens de regenbui, hij kwam op een totaal van negen stuks en zou zomaar eens de winnaar van vanavond kunnen zijn. Maar goed, dat hing natuurlijk van de andere vangsten af.

Klokslag negen uur blies Wiel van der Ven de wedstrijd af en gingen we rond om te wegen en te tellen. Slechts zeven vissers konden iets ter weging aanbieden. We kwamen deze eerste wedstrijd uit op een totaal van 34 vissen met een totaalgewicht van slechts 1795gr. Misschien een wat mager begin van een competitie, maar de ervaring is dat het meestal wel beter wordt in de volgende wedstrijden. Daar kijken we dan ook zeker naar uit!

De Wedstrijdcommissie.
 

Deelnemer   Gewicht  Stuks  Punt Gewicht  Punt Stuks  Totaal   Wedstrijdpunten
Peter Selten       292      3             3           4      7           3
Felix de Man       297     10             2           1      3           1
Eric van der Zanden       146      1             7           7     14           7
Wim van de Poll         0      0                12
Peter Heesakkers         0      0                12
Nico Cornelissen         0      0                12
Daan Kerstens       253      6             4           3      7           3
Johnny Cornelissen       186      2             5           6     11           6
Peter Roijendijk       439      9             1           2      3           1
Wiel van der Ven         0      0                12
Edwin Kerstens       182      3             6           4     10           5
Tonny van Kuppenveld                       0      0                12