Tweede najaarswedstrijd op mooie oktobermorgen

Deelnemers goed voorbereid, vis aast nauwelijks.

Alles leek er vandaag op dat het wel goed zou komen: een mooie oktobermorgen met een opkomende zon en vrijwel geen wind, het water lag er gladjes bij. Afgelopen week had Nol Bergmans hier een goede vangst gehad tijdens zijn wekelijkse visdag met Wiel van der Ven. Dat er nog steeds geen trek op de Raam zit door uitblijvende neerslag, was het enige minpunt.

                                
                                De visser was goed voorbereid, voldoende variatie in de aasaanbieding voor de vis.

Vandaag kwamen er tien deelnemers naar de waterkant, of nee…. er kwam er nog eentje wat later, want die had zich verslapen. Geert Cremers, Wesley Cornelissen en Peter Roijendijk moesten verstek laten gaan, Jan Verberk was deze keer wel weer van de partij. De elf vissers gingen na het opbouwen en het startsein vol goede moed de wedstrijd in. Al vrij snel werd er op de meeste stekken gevangen, het liep eigenlijk van meet af aan best goed. Blijkbaar hadden we te vroeg gejuicht, binnen het uur liepen de aanbeten snel terug en verdween alle activiteit in het water. Een toevallige voorbijganger, die met zijn vrouw de hond uitliet, liet weten dat de vis ook weekend had. Je zou het haast geloven.

    
Zo ga je verlaat de wedstrijd in, zo zit je te wachten op een aanbeet terwijl de vis allang voorbij is. Dan maar de handen in de zakken gedaan.

Wat er ook geprobeerd werd, op de bodem, boven de bodem, heel ondiep, veraf, dichtbij, ander aas, het wilde maar niet lukken om de vis te bereiken. Er werd in de resterende tijd slechts hier en daar een enkel visje gevangen. Dat was het zeker vandaag: de vangsten waren van een klein formaat. Ook werden er enkele grondels gevangen, de kleine vis die inmiddels een ware plaag in Nederland aan het worden is, zit blijkbaar ook al op de Raam. Je moet er veel van vangen om een beetje gewicht in de schaal te krijgen. Het positieve van deze wedstrijdmorgen is de gezelligheid onderling en het zachte weer, niet echt koud met af en toe een zonnetje.

                                
                                In het zonnetje was het best te doen aan de waterkant.

Nol Bergmans had het vandaag het beste gedaan, met 14 visjes en een gezamenlijk gewicht van 221 gram werd hij overtuigend winnaar van deze wedstrijd. Theo Ermers had de pech een paar vissen te lossen, anders had hij zeker de eerste plaats met Nol mogen delen. Nu werd hij dus tweede met 6 vissen en een totaalgewicht van 221 gram, een gelijk gewicht aan dat van Nol.

De afgelopen najaarscompetities verliepen naar verluidt op dezelfde manier: in het begin waren de vangsten minder dan in de latere wedstrijden. De verwachting is dat het ook dit jaar zo gaat verlopen.

We kijken dus uit naar de volgende wedstrijd, die is op zondag 16 oktober a.s. Tot dan!

De wedstrijdcommissie.
 

Meer foto's van vandaag vind je hier.