Tweede wedstrijd op grijze ochtend

Linkerkant heeft veel hinder van de wind.

Vanmorgen was het veel minder aangenaam aan de waterkant tijdens de tweede wedstrijd van de Najaarscompetitie, het zonnetje liet zich niet of nauwelijks zien, waardoor het een stuk kouder was en er stond vooral in het linkervak meer wind op het water. Veertien vissers kwamen dit keer voor de loting op het Jan Hondongpark in Grave bijeen. Een aantal deelnemers trok een steknummer in een ander vak dan de vorige keer. De loting blijft dus hetzelfde als in voorgaande edities, alleen door de vakindeling strijdt men tegen elkaar in een kleiner groepje. De scores zijn navenant, men loopt minder achterstand in punten op als het eens wat minder goed loopt tijdens een wedstrijd.

                                
                                Op de rechterkant van het parcours zat men meer in de luwte.

In het begin van de wedstrijd werd er door vrijwel iedereen vis gevangen, een veelbelovend begin dus. Ad van Bommel zat vrijwel op dezelfde stek als vorige week, waar hij toen twee zeelten wist te vangen. Ook vandaag kreeg hij weer een zeelt aan de lijn, dit keer was het een nog groter exemplaar die er uiteindelijk met zijn complete tuig vandoor ging. Een slecht begin van de wedstrijd als je de boel weer opnieuw moet optuigen. Bij Nol Bergmans en Wesley Cornelissen ging dat gelukkig wel goed met de vangst van een flinke brasem.

Helaas namen de vangsten snel weer af na korte tijd, met name in vak B op de linkerkant van het uitgezette parcours. De toenemende wind zorgde er daar voor dat niet alleen de beet eraf ging, maar ook dat het een stuk minder aangenaam werd om aan de waterkant te zitten. De enige die de hele wedstrijd de vis op zijn stek wist te houden was Wesley Cornelissen, hij bleef zeer goed vangen. Bij Geert Cremers die naast hem zat, liep het juist een heel stuk minder goed. Het mooie van deze wedstrijdgroep is dat men het elkaar gunt, ook al vangt men zelf weinig of niets. Geert complimenteerde Wesley dan ook regelmatig als die weer eens een vis binnenhaalde. 

                                
                                Geert Cremers zat met belangstelling te kijken hoe Wesley Cornelissen het deed.

Toen wedstrijdleider Wiel van der Ven de wedstrijd afblies vond niemand dat erg, de vangsten vielen immers tegen en de meeste deelnemers hadden het toch wel koud gehad ondanks de dikke visoveralls. Het wegen en tellen van de vangsten leverde opnieuw verschil op tussen beide vakken, op rechts was ook deze keer meer gevangen. De beste scores waren door Wesley Cornelissen en Marcel de Hoog gevist, respectievelijk 33 stuks met een gewicht van 2730 gram en 10 stuks die 421 gram op de weegklok brachten.

Je zou het haast niet denken, maar er is vandaag toch beter gevangen dan vorige week: 122 stuks met 14 deelnemers vandaag tegen 94 stuks met 12 man tijdens de eerste wedstrijd. Een kleine stijging dus, maar wie weet gaan we volgende week zondag echt los….. We kijken er naar uit!

De Wedstrijdcommissie.