Tweede wedstrijd op mistige Raam

Matige vangst met meer deelnemers.

Voor de tweede bijeenkomst van de Najaarscompetitie kwamen gistermorgen 10 deelnemers naar de Raam op het Hondongpark in Grave. Iedereen was met een mooie opkomende ochtendzon van huis vertrokken, maar eenmaal aangekomen op het wedstrijdparcours kwam men snel tot de ontdekking dat het hier wel eens even zou duren voor die zon kon doorbreken. Op en rond het viswater was het behoorlijk mistig, iets wat je wel vaker ziet in deze tijd van het jaar.

De temperatuur bleef dan ook een groot deel van de wedstrijd aan de lage kant. Dikkere kleding of een warmtepak had zeker uitkomst kunnen bieden, maar ja de meesten hadden daar niet aan gedacht. Het enige pluspunt was dat de oevers schoon waren, normaal gesproken liggen hier de nodige hondendrollen en moet je altijd uitkijken waar je loopt.

                                
                                Een mistige ochtend aan de Raam.
 

De grote vraag voor vandaag was of we het beter zouden doen dan in de eerste wedstrijd. Het wedstrijdparcours lag er in ieder geval goed bij zoals gezegd, ook de stekken die gemaakt waren zagen er prima uit. Bij een eerste rondgang na een uur vissen bleek dat iedereen wel een visje had. Het aantal aanbeten viel echter behoorlijk tegen, maar bij een aantal deelnemers was er toch sprake van 100% score: beet hebben stond gelijk aan vangen. Altijd goed als je positief in de wedstrijd blijft zitten als de vangsten tegenvallen.

Dat de hier aanwezige snoek het wedstrijdritme behoorlijk kan verstoren, was bij iedereen wel bekend. Dit keer was het Eric van der Zanden die maar niet in de wedstrijd kwam door deze predator. Tot drie keer toe verspeelde hij niet alleen zijn vangst, maar ook zijn onderlijn. Gelukkig bleef door de vangst van toch nog 12 stuks in deze wedstrijd, zijn verlies nog een beetje beperkt.

Het mooie aan de Raam is dat er goed vis zit en veel vissoorten. Felix de Man had in zijn vangst in ieder geval een flinke winde, een mooie roofblei en grotere voorn. Helaas verspeelde hij er wel een paar en kwam op slechts vijf stuks uit. Wim Kerstens, op de andere kant van het wedstrijdveld, had de pech een brasem wel te haken, maar niet te landen. Deze had zijn wedstrijdresultaat behoorlijk kunnen verbeteren.

                                
                                Felix de Man pakte nog een mooie voorn in de laatste minuut.

Tegen het einde van de wedstrijd wist de zon een beetje door te breken. Helaas te kort om de vangsten nog iets op te krikken, Felix de Man was de enige die er in de laatste minuut in slaagde om nog een flinke voorn te vangen. Dan wordt het eindsignaal gegeven en gaan we rond om te wegen en te tellen. We komen uit op 71 stuks met een totaalgewicht van 3414g. Met twee deelnemers meer is het wedstrijdgemiddelde dus omlaag gegaan, helaas geen stijgende lijn die we allemaal hoopten.

Volgende week zaterdag zitten we weer op de Bus voor een nieuwe poging om de resultaten op te krikken. We gaan het zien, tot dan!

De wedstrijdcommissie.


De scores van vandaag:

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Marcel de Hoog 359 10 3 3 6 2
Wiel van der Ven 572 23 2 1 3 1
Peter Heesakkers 99 1 10 9 19 10
Eric van der Zanden 270 12 7 2 9 4
Edwin Kerstens 328 5 5 5 10 6
Peter Selten 332 5 4 5 9 4
Peter Roijendijk 315 7 6 4 10 6
Wim Kerstens 190 2 8 8 16 8
Ad Manders 146 1 9 9 18 9
Felix de Man 803 5 1 5 6 2