Uitwisseling met HSV De Rietvoorn 2017 succesvol

Minder deelnemers dan voorheen.

Op de eerste twee zaterdagen van september stonden de uitwisselingswedstrijden met HSV De Rietvoorn uit Langenboom op het programma. Het rooien van de bomen op een deel van visvijver de Bus was net op tijd grotendeels afgerond, zodat we niet hoefden uit te wijken naar een ander viswater.

Zaterdag 2 september 2017.
Voor de eerste wedstrijd komen slechts negen vissers voor de loting naar de Bus, vier deelnemers van Langenboom en vijf van Mill. Er waren 17 plaatsen uitgezet…. Een paar mensen hadden toegezegd te komen, maar lieten helaas verstek gaan. Met een prachtige zonsopgang was het van meet af aan genieten op de Bus. Op de meeste stekken werd regelmatig een visje gevangen. Opvallend was dat er meerdere soorten vis per stek gevangen werden. Naast de gebruikelijke blankvoorn werden er ook rietvoorn, bliek, baars en ook weer zonnebaars gevangen. De enige die grotere vis op zijn voer kreeg was Theo Ermers. Helaas wist hij die aanbeten niet te verzilveren, de eerste brasem loste al binnen luttele seconden en een tweede ging na een wat langere dril door zijn lijn heen.

                                                            
                                                            Theo Ermers had de meeste actie op het elastiek.

Als de negen deelnemers van vandaag er volgende week ook bij zijn, kunnen ze meedingen naar de prijzen. Bij deze uitwisseling gaat het om twee geviste wedstrijden die de uitslag bepalen. Blijft de wisseltrofee dit keer in Mill? Vandaag waren we niet alleen in de meerderheid, de wedstrijd verliep voor ons ook zeer gunstig: twee enen en een drie vielen ons ten deel als beste score.

Zaterdag 9 september 2017.
Voor de wedstrijd van vandaag waren de weersvoorspellingen ronduit slecht: er zou heel veel regen gaan vallen. Alle negen deelnemers van vorige week waren weer present om de naam van de vereniging hoog te houden. Na de loting moesten we inderdaad in de regen de stekken opbouwen, dat is het minst leuke aan het wedstrijdvissen. Eenmaal onder de visparaplu was het echter prima te doen en er werd van meet af aan op een paar stekken zelfs goed gevangen.

Gelukkig hield het rond half tien op met regenen en brak zowaar het zonnetje door. De visparaplu kon weer ingeklapt en de regenpakken konden weer uit, het werd zelfs te warm om die aan te houden. Op de meeste stekken nam echter de visactiviteit sterk af en moest er alles aan gedaan worden om de vis weer aan het azen te krijgen. Dat lukte slechts bij een paar vissers. Bij Harrie Brans, de winnaar van de afgelopen twee edities, wilde het echter allemaal niet zo vlotten. Vorige week had hij al een mindere wedstrijd, vandaag lukte het hem totaal niet om een visje te vangen.

                                
                                Harrie Brans had een goede stek geloot, maar kwam helaas niet tot vangen.

De acht andere deelnemers wisten vandaag meer vis te vangen dan vorige week. Het ging echter voornamelijk om vis van een klein formaat. Bij Willy van Boekel zaten er zelfs hele kleine exemplaren in het net. Zijn aantal van 38 stuks leverde een goede score op, alleen in gewicht viel het behoorlijk tegen. De enkele grote voorns in de leefnetten zijn gevangen door Tonny van Kuppenveld en Peter Selten. Opvallend was het vandaag dat vrijwel iedereen één of meerdere zonnebaarzen gevangen had.

Na het wegen en tellen van de vangsten konden we overgaan tot de prijsuitreiking. Het was overduidelijk dat de wisselbeker dit jaar toch echt voor HSV Het Kanaal zou zijn, voor de eerste drie plaatsen was er een beker en een envelopje met inhoud, dit jaar gesponsord door onze vereniging. De winnaar, Peter Selten, kreeg uiteraard ook de wisselbeker.

De uitslag na twee wedstrijden:

Deelnemer Vereniging 1e Wed. 2e Wed. Totaal Gewicht Aantal Eindscore
               
Peter Selten HSV Het Kanaal 3 1  4 1082 29 1
Marcel de Hoog HSV Het Kanaal 1 3  4 1020 31 2
Willy van Boekel HSV De Rietvoorn 3 2  5   674 50 3
Wiel van der Ven HSV Het Kanaal 1 5  6   829 29 4
Theo Kuijpers HSV De Rietvoorn 3 6  9   758 12 5
Tonny van Kuppenveld HSV Het Kanaal 9 3 12   638 13 6
Theo Ermers HSV Het Kanaal 6 7 13   523 14 7
Gerard van der Cruysen HSV De Rietvoorn 6 8 14   474   9 8
Harrie Brans HSV De Rietvoorn 8 9 17   182   2 9
               

HSV Het Kanaal         39 punten
HSV De Rietvoorn     45 punten

                                
                                Peter Selten ontvangt de wisselbeker en felicitaties van Marcel de Hoog.

Ondanks het geringe aantal deelnemers kijken we terug op een geslaagde activiteit. En niet onverdienstelijk: de wisselbeker is eindelijk weer terug bij onze vereniging!

Tot volgend jaar maar weer.

Het Bestuur HSV Het Kanaal, mede namens het Bestuur HSV De Rietvoorn.
 

Door een misverstand is de prijsuitreiking in verkeerde volgorde gedaan, dit is inmiddels hersteld. Onze welgemeende excuses daarvoor.