Valse start van zomeravondcompetitie

Niet of nauwelijks activiteit in het water.

Voor deze eerste wedstrijd van de zomeravondcompetitie hadden zich vier deelnemers afgemeld wegens andere activiteiten. Omdat we nooit precies weten hoeveel deelnemers er uiteindelijk naar de loting komen, waren er ruim voldoende steknummers uitgezet. Maar goed ook, want met twee nieuwe deelnemers, Piet van Sambeek en Geert van den Berg, zaten we uiteindelijk toch met 10 vissers aan de waterkant.

Het plan was om een keer op de linkerkant van de Bus te gaan zitten en om een goede start te kunnen maken was er zelfs van te voren gevoerd. Helaas was het niet mogelijk daar de wedstrijd te gaan vissen, want er dreef zoveel knoei op het water dat vissen met een dobber ondoenlijk zou zijn geweest. Dus zaten we vanavond weer rechts van de schuilhut en op de lange rechterkant.

                                
                                De meeste deelnemers zitten op de lange rechterkant van de Bus.

Na een paar mooie zomerse dagen in maart is de temperatuur de laatste paar weken beduidend te laag voor de tijd van het jaar. Iedereen is het erover eens dat ook deze competitie best wat later in het seizoen had mogen starten. Het is echter altijd weer leuk om bij elkaar te komen voor een eerste wedstrijd, de sfeer zat er vanaf het begin goed in. Een aantal vissers had blijkbaar een vooruitziende blik en lieten het leefnet maar op de kant liggen. De verwachting was dat deze wel eens droog mee naar huis genomen kon worden. Er viel niet of nauwelijks activiteit in het water te bespeuren.

                                                                                                    Het leefnet bleef bij een aantal deelnemers uit voorzorg op de oever liggen.

Helaas werd de mogelijkheid van een wedstrijd zonder vangsten meer en meer werkelijkheid naarmate de wedstrijd vorderde. Totdat Tonny van Kuppenveld opeens met een kromme hengel in zijn handen vis aan het drillen was. Zou het dan toch gebeuren dat Tonny van de nul af zou komen? Jammer, maar helaas bleek het om een flinke paling te gaan en die tellen niet mee in een wedstrijd.

De enige die misschien wel een visje had kunnen vangen was Geert van den Berg. Hij was net even gezellig met Felix de Man in gesprek, toen hij vanuit zijn ooghoeken zag dat zijn dobber net weer naar boven kwam. Resultaat aan zijn haak: een leeggezogen made, maar geen vis dus. 

                                
                                Geert van den Berg viste (helaas) ook achter het net.

Wat er ook geprobeerd werd door iedereen, er gebeurde verder helemaal niets. Een paar deelnemers gingen maar even de benen strekken en een praatje maken met de buurman. Het werd toch ook wel frisjes om te blijven zitten. Ruim voor einde wedstrijd hadden de meesten hun spullen al ingepakt en blies wedstrijdleider Wiel van der Ven de wedstrijd dan ook af. Volgende keer beter vond iedereen.

De wedstrijdcommissie.
 

Meer foto's van vanavond staan  hier.