Vangstherstel op Hondongpark

Kleine roofblei voert de boventoon.

Na overleg werd vorige week besloten om de zevende wedstrijd van de Najaarscompetitie weer te vissen op het Hondongpark in Grave. Met een mooie herfstdag in het verschiet kwamen gistermorgen de overgebleven negen deelnemers van deze competitie naar de loting. Het was weliswaar nog behoorlijk fris op dit tijdstip, maar met het vooruitzicht van een betere vangst was dit snel vergeten.

                                
                                Een mooie herfstdag op het Hondongpark.


Net als op de Lage Raam zat ook hier op de Graafsche Raam weinig trek in het water. Meestal een teken dat de vis dan wat minder actief is. Gelukkig werd er, vooral in het begin van de wedstrijd, door iedereen gevangen. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de vangst bij de meeste deelnemers echter weer snel af. Er moest alles uit de kast gehaald worden om de beet erop te houden.

                                
                                Ad Manders beleefde een goede eerste helft van de wedstrijd op zijn kopstek.

Wat ook in deze wedstrijd weer gebeurde, de grote vissen zoals brasem en zeelt werden niet gevangen. Het leek wel of we in de kraamkamer aan het vissen waren, er werd alleen maar kleine vis gevangen, voornamelijk roofblei. Niet iedereen was daar even blij mee, vooral omdat de te kleine vis direct weer terug gezet diende te worden. Iedere visser had daar zo zijn eigen meetmethode voor bedacht op de viskist, de één met een stukje duimstok gemonteerd en de ander met twee getrokken strepen op een deksel van een voeremmer.

De enige die de hele wedstrijd goed bleef vangen was Eric van der Zanden. Hij had de eerste stek geloot bij het bootje. Ondanks dat hij wat tijd verloor, omdat zijn montage vast kwam te zitten aan een overhangende tak naast zijn stek, wist Eric een formidabele score neer te zetten. Met 83 stuks en 1050g werd hij vandaag overtuigend winnaar.

                                
                                Eric van der Zanden had een drukke wedstrijdmorgen.

Op de middensectie van het wedstrijdparcours waren twee deelnemers ook goed bezig geweest: Felix de Man en Peter Selten zagen hun tactiek met mooie cijfers beloond. Met respectievelijk 47 stuks en 625g en 32 stuks en 525g hadden beiden goed strijd geleverd met de vissers op de kopstekken.

We kijken terug op een goede wedstrijd op een mooie herfstmorgen op het Hondongpark. Voor de laatste wedstrijd gaat de voorkeur van de meeste deelnemers uit naar deze locatie. Misschien veel kleine vis, maar iedereen kan tenminste iets vangen. Dat is toch het belangrijkste ingrediënt voor een wedstrijd! Graag tot volgende week zondag.

De Wedstrijdcommissie.

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Felix de Man 625 47 2 2 4 2
Eric van der Zanden 1050 83 1 1 2 1
Marcel de Hoog 225 9 6 6 12 6
Peter Roijendijk 150 3 9 9 18 9
Geert Cremers 225 7 6 7 13 7
Peter Selten 525 32 3 3 6 3
Max Cuppen 175 6 8 8 16 8
Ad Manders 425 17 4 4 8 4
Wiel Kuypers 250 11 5 5 10 5