Veel baars op laatste zomeravondwedstrijd

Opnieuw slechte wedstrijdscores verbeterd.

Gisteravond stond de laatste wedstrijd van de zomeravondcompetitie op het programma. Wederom een mooie avond op visvijver de Bus na een warme dag. De zwakke bries uit noordelijke richting zorgde voor verkoeling. Uiteindelijk moest men op een aantal stekken wel de jas of trui aan, omdat de temperatuur toch wel snel daalde toen de zon achter de bomen verdween.

Veertien vissers kwamen loten voor deze laatste wedstrijdavond, de één om een minder gescoorde wedstrijd te verbeteren en de ander om zijn positie in het klassement te behouden. Ondanks dat er geen tussenstand afgegeven was, wisten de meeste deelnemers wel hoe het er zo’n beetje voor stond in deze competitie. Men had zelf de behaalde wedstrijdresultaten globaal bijgehouden.

                                
                                De schuilhut is een prima plek om te verzamelen voor de loting.
 

Na het beginsignaal werd er op een aantal stekken al vrij snel gevangen, de vis was veelal van klein formaat. Er werden ook een aantal vissen verspeeld, ze vielen net voor de kant van de haak. Het gebeurde in ieder geval bij Felix de Man, Peter Heesakkers en Wiel Kuypers. Felix besloot een nieuwe onderlijn te monteren waarmee hij het probleem kon oplossen, bij Wiel die hetzelfde deed bracht het helaas geen verbetering.
Het was opnieuw opvallend dat de meeste vis in het begin van de wedstrijd gevangen werd, daarna viel het stil. Dat bleef zo tot einde wedstrijd.

                                
                                Wiel van der Ven geconcentreerd bezig om de vis weer tot azen te krijgen.

Als we na afloop rondgaan om te wegen blijkt dat ruim de helft van de vangsten baars is. Ondanks het kleine formaat leveren die toch nog een redelijk gewicht op, in ieder geval meer dan voorn van dezelfde lengte. De voorns van Bert van Wees, acht stuks, waren beter van formaat en brachten samen 421 gram op de weegklok. Bert had ze al vroeg in de wedstrijd gevangen, de rest van de wedstrijd bleef de dobber roerloos op het water liggen. Evenzogoed won Bert toch overtuigend deze laatste wedstrijd en viste daarmee 17 wedstrijdpunten weg uit een eerdere wedstrijd. Goed gevist dus Bert! Peter Heesakkers werd tweede met 301 gram, de afgevallen baars in het begin van de wedstrijd heeft hem vrijwel zeker van de winst afgehouden.

Hoewel de meeste deelnemers wel zo’n beetje wisten hoe het zat met de wedstrijdresultaten, was het toch wel spannend hoe deze competitie zou aflopen. Edwin Kerstens had al drie wedstrijden gewonnen en was vrijwel zeker de grootste kanshebber om deze competitie op zijn naam te schrijven, zo lieten een paar deelnemers weten. Edwin wist dat zelf natuurlijk ook, maar liet het niet blijken. Hij viste vanavond echter ook een derde wedstrijd zonder ook maar iets te vangen….

                                
                                Het leek erop dat Edwin Kerstens iedereen het nakijken zou geven  ;-) 

Dan moet er geteld worden, wedstrijdleider Wiel van der Ven doet dat zoals gebruikelijk op papier. Hij had van tevoren alle scores uit de eerdere wedstrijden al op een rijtje gezet en hoefde alleen deze achtste wedstrijd nog maar toe te voegen. Wiel was er dan ook vrij snel uit en wilde zijn uitkomst nog even vergelijken met het programma op de laptop. Het programma bleek echter niet goed opgezet te zijn, de scores van de laatste wedstrijd werden niet juist verrekend in de eindscore. De uitkomst van Wiel werd na controle juist bevonden en er kon overgegaan worden tot de prijsuitreiking.

Met een oorspronkelijke groep van achttien ingeschreven deelnemers waren er, na overleg met die wedstrijdgroep, vier geldprijzen te verdelen.
De uitslag zag er als volgt uit:

1. Edwin Kerstens                          2. Peter Heesakkers                               3. Ad Manders                              4. Wiel van der Ven

We kijken terug op een gezellige zomeravondcompetitie met veel deelnemers, maar mindere vangsten dan we eigenlijk zouden willen. Het meest positieve was het weer, we hadden de visparaplu voornamelijk nodig tegen de zon. Beter kon het eigenlijk niet.

Graag tot volgend seizoen!

De Wedstrijdcommissie.
 

Het complete overzicht van deze competitie staat hier.