Veel vis op zesde Zomeravondwedstrijd

Deze keer ook grote vis, maar peuteraars beslissen de wedstrijd.

Onder ideale omstandigheden gingen dertien deelnemers gisteravond de zesde wedstrijd van de zomeravondcompetitie in. De temperatuur was best aangenaam en de voorspelde buien zouden op grote afstand langs ons heen gaan. Er was weer voldoende activiteit in het water zichtbaar, zelfs grote vis zoals zeelt en brasem kwamen regelmatig voorbij op de stekken. Een paar vissers besloten hun tactiek aan te passen om ook die grote vis in hun net te krijgen.

                                
                                Peter Selten had een ideale stek om zijn tactiek toe te passen.
 

Zoals vorige week al vermeld, groeit dit deel van de Lage Raam gestaag dicht. Een enkele stek laten we al voor wat het is, omdat er niet meer te vissen is. Helaas had Wiel van der Ven ook deze keer een stek waar het niet makkelijk vissen was, zo bleek tijdens de wedstrijd. In het begin wist hij nog een paar visjes te vangen, maar daar bleef het bij, wat hij ook probeerde. Over het algemeen liep het op de andere plaatsen een stuk beter. Bijvoorbeeld bij Eric van der Zanden die naast Wiel zat, hij wist met veel peuterwerk wel de nodige visjes te vangen.

                                
                                De Lage Raam groeit op dit gedeelte gestaag dicht.

Dan bereiken ons de eerste berichten over de vangst van een zeelt. Eindelijk weten we dus ook de grote vis, die hier volop zit, te vangen. Ook komen er meldingen van grote voorn bij de vangsten. Bij een eerste ronde langs de stekken hadden we al vernomen dat er hier en daar al goed gevangen werd. De resultaten van deze wedstrijd zouden wel eens veel beter kunnen zijn dan die van de wedstrijden tot nu toe. Met zoveel verschil in grootte van de vis, rees ook de vraag wie er vanavond het beste uit de bus zou komen, naast het behaalde gewicht waren de aantallen zeker van belang.

Terwijl het bij de één bijna stil viel, bleef de ander toch (kleine)vis vangen. Al was het wel met peuteren, zoals men dat zo mooi noemt. En juist dit peuteren was nu van belang om tegenwicht te kunnen bieden aan de vangsten van grote vis. De combinatie van gewicht en aantal bepaalt immers je wedstrijdpunt. Met een mooie ondergaande zon liep de wedstrijd ten einde, er kon geteld en gewogen worden.

Johnny Cornelissen op de kopstek bij de boom was blij met zijn vangst met twee prachtige zeelten erbij. Jammer genoeg had hij een derde zeelt verspeeld. Gaandeweg de weegronde komen we al snel tot de conclusie dat er vanavond echt goed gevangen is, we komen zelfs uit op een totaal van 284 stuks! Enthousiaste reacties bij de vangst van Peter Selten, hij had naast zeelt ook een flinke brasem in zijn leefnet. Met het gewicht kwam Peter als beste naar voren, met 4621gr stak hij met kop en schouders boven iedereen uit. Helaas was het aantal van 11 vissen te laag om tot een echt goede score te komen vanavond.

                                
                                Felix de Man was weer helemaal terug in de wedstrijdmodus.

Juist het peuteren bleek vanavond het meest winstgevend. Na een mindere wedstrijd vorige week, scoorde Felix de Man met 639gr en 41 stuks opnieuw een één in deze competitie, gevolgd door Eric van der Zanden en Bert van Wees met respectievelijk 577 gr en 46 stuks en 608gr en 25 stuks. Voor de rest van de getallen, zie de tabel hieronder.

We hebben nog twee wedstrijden te gaan, die kan men benutten om mindere scores uit eerdere bijeenkomsten te verbeteren. Het blijft dus nog even spannend wie er uiteindelijk met de winst van deze competitie vandoor zal gaan.

De Wedstrijdcommissie.

 

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gewicht Punt  Stuks Totaal Wedstrijdpunt
Peter Selten     4621      11         1       11    12      6
Felix de Man      639      41         3        2     5      1
Eric van der Zanden      577      46         5        1     6      2
Wim van de Poll        --       --        
Peter Heesakkers      550      27         6        3     9      4
Nico Cornelissen      399      16        12        9    21     12
Daan Kerstens      461      14         9       10    19     11
Johnny Cornelissen     3307      11         2       11    13      7
Peter Roijendijk      550      25         6        4    10      5
Wiel van der Ven      199       4        13       13    26     13
Edwin Kerstens      501      21         8        7    15      8
Tonny van Kuppenveld      435      24        11        6    17      9
Marcel de Hoog        --       --        
Ad Manders      448     19        10        8    18     10
Bert van Wees      608     25         4        4     8      3