Veel wind op vijfde wedstrijdmorgen

Toch nog een mooie vangst voor tien deelnemers.

Na een stormachtige nacht komen uiteindelijk tien vissers naar de loting voor de vijfde wedstrijd van de Najaarscompetitie. Bij menigeen rees de vraag of de wind voldoende afgenomen zou hebben om een wedstrijd te kunnen vissen. Vijf deelnemers lieten om uiteenlopende redenen deze keer verstek gaan. De wel aanwezige vissers hadden zich goed voorbereid op een koude ochtend aan het water. Gelukkig bleef het grotendeels droog, want het was geen doen om de visparaplu op te zetten. Het was een wedstrijd met de nodige hindernissen: een behoorlijke noord- westelijke wind die recht langs het wedstrijdparcours ging, een onderstroom in de Raam in tegenovergestelde richting en regelmatig afgevallen blad op je stek. 

                                
                                Geen optimale weersomstandigheden om een wedstrijd te vissen.

Het anders zo visrijke eerste uur van een wedstrijd bleef dit keer achterwege. De meeste deelnemers hadden wat meer moeite om de ideale lijn te vinden in hun tactiek. Niet alleen de beetregistratie op de dobber was door de stevige wind moeilijker waar te nemen, ook de hengels moesten regelmatig met twee handen vastgehouden worden bij een windvlaag. De eerste dubbele cijfers werden pas na twee uur vissen voor het eerst bereikt. Zelfs op de kopstekken, bij de brug en bij het bootje, viel het niet mee om aan de vis te komen. In het midden van het parcours liep het daarentegen een stuk beter.

                                
                                De hengel moest vaak met twee handen vastgehouden worden.

Later in de wedstrijd kwam de zon meer en meer te voorschijn, waardoor het een stukje aangenamer werd om te vissen. Pas tegen het einde van de morgen diende zich een eerste regenbuitje aan, gelukkig was die maar van heel korte duur. Overall hebben we eigenlijk nog best geluk gehad met de het weer in deze competitie. We gaan er wel van uit dat het tijdens de resterende drie wedstrijden in ieder geval een stuk kouder zal zijn.

Tegen het einde van de wedstrijd kwam wedstrijdleider Wiel van der Ven toch nog even poolshoogte nemen. Hij deed vandaag niet mee vanwege een aanstaand onderzoek in het ziekenhuis, maar was wel bij het wegen en tellen van de vis. Hij kon tevreden vaststellen dat we het vandaag met zijn tienen toch helemaal niet slecht gedaan hebben: 168 stuks met een totaalgewicht van 5498 gram!
Marcel de Hoog had de beste score in vak A met 17 stuks en 514 gram, Nol Bergmans won overtuigend in vak B met 39 stuks en 1265 gram op de weegklok. Jan Verberk en Geert van den Berg werden tweede in hun vak, met respectievelijk 17 stuks en 439 gram en 18 stuks en 741 gram.

We hebben nu vijf van de acht wedstrijden gevist, 6 deelnemers kunnen vanaf nu al mindere resultaten verbeteren in de drie laatste bijeenkomsten, omdat ze al vijf wedstrijdscores bijeen gevist hebben. De overige 9 deelnemers hebben nog tenminste één geviste wedstrijd nodig om mee te kunnen dingen naar de prijzen. Door het in vakken vissen kunnen de onderlinge punten dicht bij elkaar blijven, dat belooft dus nog wat. Wij kijken dan ook uit naar komende zaterdag als de volgende wedstrijd gevist wordt. Tot dan!

De Wedstrijdcommissie.