Veel wind op zesde zomeravondwedstrijd

Het koelde snel af aan de waterkant.

Na een zeer warme woensdag was het gisteren met een veel lagere temperatuur en veel wind beduidend minder prettig om aan de waterkant te zitten. De zestien deelnemers aan de zesde wedstrijd van de zomeravondcompetitie hadden hier ook niet echt rekening mee gehouden. Ondanks een vest, trui of jas hadden de meesten het al snel koud, zeker naarmate de wedstrijd vorderde. En omdat de aanbeten op een aantal stekken uitbleven, ging men maar even buurten bij de buurman of aan de wandel om maar een beetje warm te kunnen worden. 

                                
                                In het begin van de wedstrijd was het nog te doen, maar de jas moest al gauw aan.

Rekeninghoudend met achttien vissers was er een groot wedstrijdparcours uitgezet, uiteindelijk zaten we met zestien man van links voorbij de bocht tot rechts voorbij de schuilhut. Opnieuw een wedstrijd die wat minder goed te volgen was. In de buurt van de mindervalide steiger zat een deel  van de groep redelijk dicht bij elkaar. Daar kon men wel van elkaar zien wat er allemaal tijdens een wedstrijd kan gebeuren. Er was genoeg stof voor een gezellig onderonsje zo bleek, de vis deed toch niet veel.

Zo kwam Ad Manders met zijn haakje vast te zitten ofwel in zijn broek, dan wel in zijn leefnet of in het groen voor zijn stek. Johnny Cornelissen was een tijdje bezig met een tak uit het water te krijgen die hij gehaakt had en Peter Roijendijk had zijn paraplu niet meegenomen, omdat hij blindelings vertrouwde op het weersvooruitzicht op zijn telefoon. Het begon zowaar een beetje te regenen. Ad had inmiddels zijn paraplu wel opgezet en men verzocht hem deze maar te laten staan toen de regen evenzo snel weer ophield. Dan zou het volgende buitje best wel eens over kunnen waaien en dat gebeurde ook.

                                
                                Aan deze kant zat men redelijk dicht bij elkaar en had men zicht op de overkant.

De meeste vis werd voornamelijk gevangen in het begin van de wedstrijd, daarna viel het op de meeste stekken stil. Slechts bij een paar vissers bleven de aanbeten wel komen. Alleen lukte het Donny van Koolwijk niet om die aanbeten om te zetten in vangsten, hij moest het doen met twee kleine visjes. Kort voor het eindsignaal van wedstrijdleider Wiel van der Ven kwam er weer beweging in zijn dobber, maar ook deze aanbeet zette niet door. Op dit stuk bij de schuilhut was er regelmatig azende (grote) vis waar te nemen, alleen kwam deze niet echt in de buurt van de aangevoerde plekken.

Toen we na afloop rondgingen om te wegen bleken zeven deelnemers helemaal niets gevangen te hebben. De overige vissers zaten met hun vangsten dicht bij elkaar op twee uitschieters na. De vangst van Bert van Wees zat kwa aantal in de dubbele cijfers, het leverde hem 359 gram aan gewicht op waarmee Bert op de tweede plaats uitkwam. Edwin Kerstens, die helemaal achteraan zat, bleek ook een flinke brasem gevangen te hebben. Samen met de drie andere vissen die hij ving, kwam hij uit op een totaalgewicht van 2068 gram. Edwin won daarmee zijn derde wedstrijd in deze competitie.

We hebben nog twee wedstrijden te gaan. Die kunnen de meeste deelnemers gebruiken om eerder minder goed gescoorde wedstrijden te verbeteren. Uiteindelijk tellen de vijf beste scores mee voor het eindresultaat.

Tot volgende week.

De Wedstrijdcommissie.