Vierde jeugdwedstrijd alsnog gevist

Alle deelnemers vangen vis!

Vorige week moesten we de wedstrijd voor de jeugd nog afblazen wegens verwacht slecht weer. Op verzoek van de deelnemers werd er vanavond weer verzameld op de Bus, wedstrijdleider Wiel van der Ven kon zich daar helemaal in vinden. Bovendien stond het water in het Peelkanaal inmiddels veel te laag om er fatsoenlijk te kunnen vissen.

Dit keer was er voor gekozen om de vier deelnemers in een klein gedeelte van de Bus te laten vissen, vanaf de schuilhut gezien links. Zo werd het ook meer een groepsactiviteit en iedereen had toch voldoende ruimte.

    
Het opbouwen en het diepte peilen werd door de begeleidende vaders snel geregeld. De wedstrijd kon daardoor vrij vlot van start.

Met aan het begin van de avond een nog hoge temperatuur van 26 graden ging de wedstrijd van start. Al vrij snel werd er vis gevangen, in het eerste uur door iedereen, daarna viel het een tijdje stil. Bij Devin Bisschops en Britt Royendijk ging het kort daarna weer helemaal los. Daan Kerstens had echter enorme pech: hij verspeelde een behoorlijke vis, de hengeltop stond tenminste behoorlijk krom. Wat overbleef was een leeggezogen made aan de haak. Daan bleef er rustig onder en viste geconcentreerd verder.

                                                   
                                                   Daan viste geconcentreerd meerdere voerplekjes af, gecoacht door zijn vader.

Bij Dejan Bisschops wilde het op de een of andere manier niet zo goed lukken. Na de vangst van een voorn bleef het lang stil. Bij de plotselinge aanbeet die hij kreeg bleek ook waarom. Hij had een grote paling gehaakt, Dejan schrok er van toen het beest boven water kwam. Deze vis werd door zijn vader geland en onthaakt. De paling, eenmaal onthaakt, glipte snel tussen de rietstengels het water in. We hadden best graag willen weten hoe lang die nu eigenlijk was, ook al telt paling niet mee tijdens een wedstrijd.

                                                   
                                                   Dejan wist niet wat hij zag, toen de paling eenmaal boven water was.

In de hoek waar Britt zat ging het best goed, ze wist regelmatig een vis te vangen. Soms was de vis iets te gretig geweest en moest er even geholpen worden om de vangst goed te kunnen onthaken.

                                                   
                                                   Af en toe was het even nodig gezamenlijk de vis te onthaken, echt teamwork dus.

Devin Bisschops zat op een vermaarde stek en ving behoorlijk vis. Afgelopen donderdag wist Felix de Man hier de vijfde wedstrijd van de zomeravondcompetitie te winnen. Opnieuw bleek deze stek veel vis op te leveren.

                                                   
                                                   Devin op stek 1 wist vrijwel de hele wedstrijd vis te vangen. 

Er zijn vanavond in totaal 21 vissen gevangen, waarvan die ene paling helaas niet meetelde. De uitslag:

1. Britt Royendijk            100cm   7 stuks
2. Devin Bisschops           85cm   9 stuks
3. Daan Kerstens              33cm   3 stuks
4. Dejan Bisschops           11cm   1 stuks

                                                   
                                                   Een trotse Britt met haar gewonnen dagprijs. Goed gedaan hoor!

We kijken terug op een geslaagde wedstrijdavond met voldoende bezoekers. In overleg is afgesproken de afgelaste wedstrijd van vorige week in te halen op 20 juni a.s. Met de wedstrijd van volgende week erbij, hebben we nog twee wedstrijden te gaan: Maandag 13 en 20 juni dus!

Het bestuur.

Alle foto's van vanavond staan hier.