Vierde jeugdwedstrijd verloopt rustig

Veel bezoekers, weinig deelnemers, weinig vis.

Na een dag met de nodige stortbuien volgde een avond met droog, zonnig weer en vrijwel geen wind. Vanavond hadden we maar vier deelnemers voor de jeugdwedstrijd aan de Bus, tenminste vier vissertjes hadden vandaag hun afscheidsavond op school. Dit was van te voren bekendgemaakt en zodoende hebben we besloten dat er vijf van de zes te vissen wedstrijden meetellen voor de einduitslag. Dan kan iedereen met een gerust hart een keer een wedstrijd missen als er een andere belangrijke activiteit is.

Belangrijkste wens voor vanavond was, dat de deelnemers die tot nu toe geen vis gevangen hebben, nu toch wel een visje zouden gaan vangen. De berichten van diverse vissers de laatste dagen doen echter vermoeden dat het moeilijk zal zijn. Er wordt namelijk overal slecht gevangen. De deelnemers gaan vol goede moed en geconcentreerd aan de slag.

                                
                                Teije Arts is geconcentreerd aan het vissen, zijn vader kijkt mee.

Er is ook behoorlijk wat bezoek naar de wedstrijd gekomen, de grootste groep zit gezellig bijeen in de schuilhut. Iedereen voelt wel aan dat we beter op afstand kunnen blijven, er wordt namelijk dicht onder de kant gevist. Om zo min mogelijk geloop langs de waterkant te hebben, staan bij de meeste vissers een emmer met water om de vangst in te bewaren tot einde wedstrijd. De concentratie van Teije Arts wordt beloond: hij vangt de eerste vis in een wedstrijd. Dit smaakt naar meer!

Ook Dejan Bisschops en Daan Kerstens slagen erin om vis te vangen. Zeker voor Daan een opluchting, want in de voorgaande wedstrijden lukte hem dat niet. Bij Britt op de stek liep het vanavond echter niet zo goed, de vis kwam maar niet tot azen. Het is maar goed dat Britt de vorige keer zo goed gevangen heeft. En zoals haar vader zei, volgende week nog een paar visjes erbij vangen, dan komt het vast nog goed met de eindscore.

Na een rustig verlopen wedstrijd worden de vangsten gemeten en geteld. Het is opnieuw een magere opbrengst voor een wedstrijd.
De belangrijkste wens is echter uitgekomen, Daan en Teije zijn in ieder geval van de nul af gekomen. En daarnaast, niet onbelangrijk, het is vanavond zoals gezegd in ieder geval droog gebleven. De totalen van deze wedstrijd worden uitgerekend om de winnaar van de dagprijs te kunnen bepalen. Die prijs werd vanavond gewonnen door Daan Kerstens met de vangst van 4 vissen met een totale lengte van 46 cm. 

                                
                                Daan, gefeliciteerd met je overwinning!

We hebben nog twee wedstrijden te gaan. Tot volgende week.

Het Bestuur.


De overige foto's van vanavond staan hier.