Vierde wedstrijd op mooie herfstmorgen

Grote verschillen in de vangsten.

We waren vanmorgen gelukkig vroeg voor de loting op de parkeerplaats van Kasteel Tongelaar. Voor de bezoekers aan de wedstrijd was dat even anders. Ter hoogte van diezelfde parkeerplaats was de weg later afgezet i.v.m. een evenement op het Kasteel. Gelukkig mochten onze bezoekers langs de afzetting om op de Hoevensedijk te kunnen komen.

Ook vandaag weer negen deelnemers aan de waterkant, Peter Roijendijk had dit weekend een andere liefhebberij: het bezoeken van een oktoberfeest. Voor deze vierde wedstrijd waren de stekken uitgezet op de tweede helft van het wedstrijdparcours, het gedeelte wat zo te zien geheel vrij is van obstakels.

                                    
                                    Een mooie herfstmorgen op een ruime stek aan de waterkant.
 

Vooral in het begin van de wedstrijd werd er op de meeste stekken goed gevangen, maar na een uur of tien werd het een stuk minder en viel het bij sommigen zelfs helemaal stil. Het was echter niet de wedstrijd voor Wiel Kuypers, hij mocht slechts twee aanbeten zien, maar kon ze niet verzilveren. Altijd vervelend als je niets vangt in een wedstrijd, zeker als je er alles aan doet om het tij te keren.

Opvallend was dat het vanmorgen, in tegenstelling tot vorige week, wel weer goed ging op de kopstekken. Bij een eerste rondgang begrepen we dat het bij Marcel de Hoog en Peter Selten vrijwel gelijk op ging. Of het nu wel of niet goed bijgehouden werd wat men ving, het zou spannend blijven tot aan de weegmoment.

                                    
                                    Bij Marcel de Hoog op de eerste kopstek bleef de beet er de hele wedstrijd op.

Zoals gezegd waren op dit deel van het parcours geen zichtbare obstakels te zien op de kant en in het water. De handicap van een lichte montage die dan over blijft is het risico dat je vast komt te zitten in een overhangende rietstengel of zo. Eric van der Zanden verspeelde in ieder geval twee montages in de wedstrijd. Hij viste dan ook heel scherp vandaag, alles in het werk zettend om buurman Marcel enigszins bij te kunnen houden. Alles voor de winst zullen we maar zeggen.

De meest constante visser in deze competitie is toch wel Wim Kerstens. Ondanks de morele ondersteuning van zoon Edwin, kwam Wim ook vandaag niet verder dan negen stuks. Gelukkig hebben we nog vier bijeenkomsten om over dat magische getal (of juist niet) heen te komen Wim.

                                    
                                    Vader en zoon Kerstens bespreken de beste tactiek voor een betere vangst.

Na het eindsignaal gingen we rond om te wegen en te tellen. Bij Marcel de Hoog op stek 1 viel er het nodige te tellen: Marcel kwam uit op 53 stuks! En dan te bedenken dat hij de nodige te kleine vis al teruggezet had…. Het had dus echt goed gelopen op deze kopstek! Na de weegronde bleek niemand in de buurt van zijn vangst gekomen te zijn, een terechte en zeer overtuigende winnaar dus!

Volgende week zaterdag zitten we wederom hier aan de Hoevensedijk voor de vijfde wedstrijd van deze Najaarscompetitie, graag tot dan!

De Wedstrijdcommissie.

Het wedstrijdoverzicht van vandaag:

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Felix de Man 719 16 6 4 10 5
Eric van der Zanden 1274 37 2 3 5 2
Marcel de Hoog 1447 53 1 1 2 1
Peter Roijendijk -- --        
Geert Cremers 679 6 7 8 15 8
Peter Selten 1163 39 3 2 5 2
Max Cuppen 839 11 4 5 9 4
Ad Manders 763 8 5 7 12 6
Wiel Kuypers 0 0 9 9 18 9
Wim Kerstens 630 9 8 6 14 7