4e zomeravondwedstrijd weer op de Bus

Ruime stekken voor 11 deelnemers.

Met ruim twintig graden op de thermometer kwamen 11 deelnemers bij elkaar voor de vierde wedstrijd van de zomeravondcompetitie. Er was afgesproken om te verzamelen bij het Kanaal in Mill. Daar zou bepaald worden waar er gevist zou gaan worden: op het Kanaal of op de Bus.

Wedstrijdleider Wiel van der Ven had bij de Bus al geconstateerd dat de overlast van de ‘moerasvliegjes’ vrijwel verdwenen was, dus de keus kon snel gemaakt worden: op naar de Bus. Iedereen had er blijkbaar zin in, want er kon al om kwart voor zeven gestart worden. Een kwartiertje vertraging, omdat er van een ander verzamelpunt vertrokken moest worden, bleek geen probleem te zijn.

Er werd op de Bus gekozen voor de linkerkant, hier dreef het minste vuil op het water. Met elf deelnemers had iedereen voldoende ruimte rondom zijn stek.

                                                   
                                                   Het was goed toeven aan de Bus. De vangsten vielen echter tegen.

Belangstelling voor de wedstrijd was er voldoende, menigeen kwam even een bezoekje brengen. Zelfs twee deelnemers van de jeugdcompetitie, Britt en Daan, waren aanwezig. De gesprekken met de bezoekers gingen vrijwel allemaal over de mindere vangsten dit jaar bij de meeste vissers, waar er ook gevist wordt. Het visseizoen komt dit jaar erg traag op gang.

Helemaal achterin wist Marcel de Hoog de eerste vis binnen te halen. Naar verluidt wordt er in die hoek van het viswater vaak goed gevangen. Wesley Cornelissen, Peter Heesakkers en Wim van de Poll zaten daar ook en wisten allemaal vis in het leefnet te krijgen. Felix de Man, die een stuk verderop zat, wist uiteindelijk ook tot vangen te komen. Bij zes van de elf deelnemers bleef het rustig, zeg maar tè rustig.

                                                   
                                                   Wim van de Poll viste afwisselend recht vooruit en links tussen het pompenblad.

                                                   
                                                   De concentratie van Felix de Man werd beloond: hij wist ook twee vissen te vangen.

De aantallen waren niet om over naar huis te schrijven. Wat het geheel wel spannend maakte was wat er aan gewicht te noteren zou zijn. Wesley Cornelissen had bijvoorbeeld wel vijf visjes, maar werd ingehaald door de vangst van de drie vissen met iets meer gewicht van Marcel de Hoog. Beiden konden deze wedstrijd dan ook besluiten met een gedeelde 1e plaats door de combinatie van aantal en gewicht.

Zes vissers moesten het deze avond dus helaas zonder vis doen. Voor Nol Bergmans was dit de derde keer in deze competitie. Hij had deze keer zelfs een heel ritueel gecreëerd op zijn stek met wierook en al, tenminste zo leek het. Dit laatste was natuurlijk om de muggen weg te houden, maar niet de vis. Nol maakte er niet zo’n punt van, hij vindt het gewoon leuk om wedstrijden te vissen. En tja, als je dan een keer niets vangt, zo gaat dat nu eenmaal. De vis aast of de vis aast niet. En als de vis al actief is, moet dat natuurlijk ook op jouw stek het geval zijn.

                                                   
                                                   Nol Bergmans op zijn bijna hemelse, bewierookte stek aan het genieten. 

De wedstrijdcommissie.
 

De foto's van vanavond staan hier.

Na vier van de acht wedstrijden in deze competitie gevist te hebben, is het tijd voor een tussenstand. Deze komt in een apart bericht te staan.