Vijfde jeugdwedstrijd op grijze avond

Opnieuw houden we het niet droog.

Na een prachtige week met zomerse temperaturen staat er voor deze week minder goed weer in de voorspellingen. Als de vier deelnemers met hun ouders vanavond arriveren op de Bus, komen vanuit Mill de eerste donkere wolken aandrijven. Dat we het droog zullen houden tijdens deze vijfde wedstrijd voor de jeugd is dan ook allesbehalve zeker. Gelukkig valt het uiteindelijk enorm mee en hebben we slechts kort een buitje regen te verwerken.

                                                   
                                                   Bij Britt op de stek was de visparaplu nodig, de rest kon bijna zonder onder de bomen.

Vanavond hadden we helaas geen zonnetje op het water en dat was aan de vangsten te merken. Er werd slechts op twee stekken vis gevangen, bij Dejan op stek 1 en Devin op stek 3. Voor Daan verliep de wedstrijd zonder vangst, in de hoek op stek 2 was er niet of nauwelijks activiteit van de vis. Britt had wel de nodige aanbeten, althans daar leek het op. Elke keer als de dobber met een vaartje onderging wist ze geen vis te haken, we denken dan ook dat het lijnzwemmers zijn geweest. De enige serieuze aanbeet kwam van een grote vis. Ondanks de hulp van vader werd deze vis helaas verspeeld. Dat het een grote vis was bleek uit de vorm van het haakje: deze was volledig recht gebogen!

    
Bij Daan bleef het erg rustig, wat hij ook deed.                                                  Bij Devin was er wel activiteit op de stek.

Dejan Bisschops op de kopstek bleef vrijwel de hele wedstrijd vis vangen en kwam uit op negen stuks met een totale lengte van 94cm. Tegen het einde van de wedstrijd ving hij, net als vorige keer, een paling. Zoals vaker gebeurt na zo’n vangst, viel het direct stil. Devin Bisschops eindigde vanavond als tweede met zeven stuks, totaal 72cm vis.

                                                   
                                                   Na de vangst van een paling gebeurde er niet veel meer op de stek van Dejan.

Het is best jammer dat er twee deelnemers vanavond niets hebben kunnen vangen. We hopen dat het in de laatste wedstrijd van volgende week weer helemaal goed komt. Als iedereen dan wel vis vangt, zou het zelfs wel eens spannend kunnen gaan worden. 

                                                   
                                                   Dejan met de dagprijs. Devin, Britt en Daan poseren graag mee voor een groepsfoto.

Volgende week, maandag 20 juni dus, is de laatste wedstrijd. Deze wordt naderhand afgesloten met een prijsuitreiking in café ’t Heike. Tot dan!

Het bestuur.


Meer foto's staan hier.