Vijfde Najaarswedstrijd in de regen

Op stek 1 wordt weinig vis doorgelaten.........

Gistermorgen kwamen twaalf deelnemers van de Najaarscompetitie voor de loting van de vijfde wedstrijd naar de parkeerplaats bij kasteel Tongelaar. Zoals vorige week voorgesteld, zouden we dit keer ons geluk gaan beproeven op het Peelkanaal, dit na tegenvallende vangsten op de Lage Raam tijdens de laatste bijeenkomsten. Naar verluidt was er afgelopen week door een paar vissers al geoefend op het parcours van deze wedstrijd. Als we nu net zo zouden gaan vangen, dan zou het vandaag wel eens een tot een goed resultaat kunnen komen. Niets was minder waar helaas.

                                
                                Een droog begin van de vijfde najaarswedstrijd aan het Kanaal.
 

De dag begon wat grijzig, de opkomende zon brak niet echt door. De meeste deelnemers hoopten dat het de hele wedstrijd droog zou blijven. Wat je meestal niet op buienradar ziet is motregen, vandaar dat de visparaplu vanaf de tweede helft van de wedstrijd helaas wel nodig was. Al met al niet de beste omstandigheden om een wedstrijd te vissen.

Peter Selten was vandaag gelukkig weer van de partij, hij kon redelijk goed zitten op zijn viskist ondanks dat zijn rug nog niet helemaal in orde was. Hij begon de wedstrijd goed, Peter had bij de eerste inworp gelijk al beet. Eigenlijk een dubbele beet, want zijn aangeslagen baars werd gegrepen door een flinke paling. Deze liet gelukkig vrij snel los en de baars overleefde de aanval en de wedstrijd. Peter zat gelijk goed in de wedstrijd kan je wel zeggen.

                                
                                Peter had voldoende bewegingsruimte om regelmatig te gaan verzitten.

De verwachting dat het hier beter vissen zou zijn dan op de Lage Raam kwam niet helemaal uit. Drie deelnemers kwamen zelfs niet eens van de nul af. Zo kon Tonny van Kuppenveld het eigenlijk niet geloven dat hij hier een paar dagen geleden nog ruim veertig vissen ving, maar vandaag geen enkele aanbeet kreeg.

Hoe zat het dan op de kopstekken, vroegen we ons af. Daar waren we snel achter. Marcel de Hoog zat op de eerste stek stroomafwaarts en Henk Teunesen op de andere. Op de eerste kopstek werd door Marcel heel goed gevangen. Eigenlijk kwam de vis die kopstek niet of nauwelijks voorbij, ervan uitgaande dat de vis stroomopwaarts zwom. Wat wel voorbij die eerste stek kwam, was voor Peter Selten direct naast hem. Het was best knap dat Ad Manders op stek 5 toch nog op 13 stuks uit kwam, op de twee stekken voor hem wist Wiel van der Ven pas in de tweede helft op vier visjes uit te komen en Wim Kerstens met heel veel moeite tot de vangst van één stuks. Geert Cremers had het niet beter kunnen samenvatten: de vis kwam al helemaal niet op de staartstek van Henk Teunesen!

                                
                                Marcel had het de hele wedstrijd druk met het onthaken van vis.

De uitslag van deze wedstrijd laat zich raden, Marcel de Hoog schreef deze zeer overtuigend op zijn naam met 46 stuks en 1087gr. Peter Selten volgde met 12 stuks en 421gr. Man of the match was toch wel Ad Manders die op het midden van het parcours zat, hij eindigde als derde met 13 stuks en 288gr.

Hoewel de totale vangst in deze bijeenkomst niet bepaald goed verdeeld was over de deelnemers hadden we toch een stijgende lijn te pakken in de wedstrijdresultaten: 3192gr en 91 stuks. Hopelijk wordt het volgende week zaterdag opnieuw beter, we gaan er in ieder geval voor!

De Wedsdtrijdcommissie.

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gewicht Punt Stuks Totaal Wedstrijdpunten
Marcel de Hoog     1087    46      1      1     2     1
Tonny van Kuppenveld        0     0     12     12    24    12
Koos van Overdijk      328     5      3      5     8     4
Wiel van der Ven      222     4      6      6    12     6
Geert Cremers       0     0     12     12    24    12
Henk Teunesen      177     1      8      8    16     8
Wiel Kuypers       --     --         
Edwin Kerstens       --     --        
Wim Kerstens      150     1      9      8    17     9
Peter Selten      421    12       2      3     5     2
Ad Manders      288    13      5      2     7     3
Eric van der Zanden      204     3      7      7    14     7
Peter Roijendijk      315     6      4      4     8     4
Peter Heesakkers        0     0     12     12    24    12