Vijfde najaarswedstrijd verloopt geheel anders

Fantastisch weer, matige vangsten.

Met de uitstekende resultaten van vorige week nog in gedachten togen elf deelnemers vanmorgen vroeg naar de Raam voor de 5wedstrijd van de najaarscompetitie. Zouden we vandaag opnieuw de stijgende lijn kunnen houden in deze competitie?, was de vraag die menigeen zich stelde.

De omstandigheden waren goed zou je zo denken: een prachtig opkomende zon op deze herfstmorgen en vrijwel geen wind. Net als gisteren beloofde het ook vandaag een mooie dag met een goede temperatuur te worden. We hadden er dus allemaal zin in om een wedstrijd te vissen op deze morgen. Naar verluidt vielen de afgelopen week de vangsten hier echter behoorlijk tegen en er lag een hoop blad op het water. Bij aankomst vanmorgen bleek die hindernis een heel stuk noordwaarts te liggen. De omstandigheden leken dus ideaal, een ieder ging dan ook vol goede moed de wedstrijd in.

                                
                                Ook wat Ad Manders betreft mocht het net zo goed gaan als in de vorige wedstrijd.

Het eerste uur verliep echter duidelijk anders dan in de vorige vier wedstrijden. Er werd slechts hier en daar een visje gevangen. Normaal gesproken levert het begin van een wedstrijd hier het grootste gedeelte van de vangsten op, maar vandaag dus niet. De weinige vis die wel wilde azen, werd helaas verspeeld. Ad van Bommel had de pech zelfs twee keer een onderlijn te breken op een grotere vis, vermoedelijk zeelt. Hij besloot dan maar wat zwaarder geschut in te zetten door middel van een dikkere onderlijn. Er werd op de meeste stekken druk gezocht naar een mogelijkheid de vis aan het azen te krijgen. Dat lukte bij Nol Bergmans het beste, hij wist zelfs twee flinke brasems te verleiden tot een aanbeet. Wat gewicht betreft zou hij ook deze wedstrijd kunnen winnen. Toch liep dat even anders. 

                                
                                De vangst van Nol Bergmans wordt ter weging aangeboden. 

Op de twee kopstekken was weliswaar minder gevangen dan anders, maar wel voldoende in aantal om het hogere gewicht van Nol te kunnen pareren. Ook de vangst die Nol net naast het leefnet tikte met zijn hand, deed daar niets aan af. Hij moest dus zijn eerste plaats delen met Wiel van der Ven en Marcel de Hoog. Echt nadeel heeft Nol daar niet van, hij staat nog steeds met afstand bovenaan in het klassement.

                                
                                Het was in ieder geval wel genieten aan de waterkant op deze prachtige herfstmorgen.

Er zijn deze wedstrijd 32 vissen gevangen, een gemiddelde van bijna drie vissen per deelnemer. Dat was het toverwoord van vandaag: bijna.
Het lukte gewoon net niet vandaag, we kwamen niet echt op dreef. ‘Drie’ is het andere gemeenschappelijke woord: drie vissers deelden (opnieuw) de eerste plaats vandaag en drie deelnemers moesten het zonder vis stellen.

Toch was de gezelligheid onderling er niet minder om, de deelnemers komen ook daarvoor met plezier bijeen voor dit groepsgebeuren. Daar kan menige wedstrijdgroep van een vereniging jaloers op zijn!

Volgende week, zaterdag 5 november, vissen we de zesde wedstrijd. Tot dan!
 

De wedstrijdcommissie.

De foto's van vandaag vind je hier.