Vijfde wedstrijd onder de visparaplu

Ook grotere voorns dit keer bij de vangsten.

Deze donderdagavond viel er een flinke bui op het moment dat er geloot zou gaan worden, we moesten dus even de auto in om droog te blijven. De twaalf deelnemers konden na de bui alsnog snel opbouwen om uiteindelijk aan de vijfde wedstrijd van de zomeravondcompetitie te beginnen. Bij dat inrichten van de stek hoorde ook het plaatsen van de visparaplu’s, want er was meer regen voorspeld.

                                
                                Een nat begin van de vijfde wedstrijd op de Vissteeg.

Met het maken van de plaatsen op het wedstrijdparcours, begin dit jaar, konden we niet bevroeden dat dit gedeelte van de Lage Raam zo snel dicht zou gaan groeien. Op een aantal stekken moest vanavond heel ondiep gevist worden om niet continue vast te lopen. Wiel van der Ven had daar het meeste last van op zijn stek. Voor hem was het bijna niet mogelijk om aan de vis te komen, hij eindigde deze wedstrijd dan ook als laatste, met slechts twee kleine visjes als vangst.

Alle deelnemers vingen vanavond vis, bij de meesten bestond de vangst uit vis van klein formaat. Je kunt dan alleen een goede score neerzetten als je er genoeg vangt. Peter Selten bleek daar het beste in geslaagd te zijn, door zijn aantal van 31 stuks wist hij het mindere gewicht wat hij had goed te compenseren. Gelukkig lieten de grotere voorns zich dit keer ook vangen, alleen gebeurde dat voornamelijk op beide kopstekken. Bij Ad Manders op de stek bij de boom moest er zelfs een paar keer geschept worden om deze vangsten te kunnen verzilveren. Op de andere kopstek bij de brug had Felix de Man ook enkele grotere exemplaren, alleen het was vanavond niet zo zijn wedstrijd met een totaal van slechts 7 stuks.

                                
                                In het westen ontwikkelt zich een flinke onweersbui.

Met een paar spatjes regen in de tweede helft van de wedstrijd hebben we eigenlijk best geluk gehad dat de voorspelde buien voornamelijk aan ons voorbij gingen. Tegen het einde van de wedstrijd werd de lucht in het westen zelfs behoorlijk donker. Een blik op buienradar vertelde ons dat deze onweersbui op verre afstand zou blijven. Voor een paar vissers was het echter toch het sein maar wat eerder te gaan opruimen.

Bij het wegen en tellen kwamen we uit op 185 stuks met een totaalgewicht van 4837gr. Ad Manders bleek de beste papieren te hebben deze avond, met 28 stuks en 1127gr werd hij overtuigend winnaar. Een gedeelde tweede plaats was er voor Peter Selten en Tonny van Kuppenveld met respectievelijk 346gr en 31 stuks en 537gr en 23 stuks. Voor de overige getallen zie de tabel hieronder.

Graag tot volgende week!

De Wedstrijdcommissie.
 

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gewicht Punt Stuks Totaal Wedstrijdpunten
Peter Selten     346     31          6         1      7       2
Felix de Man     474      7          4         8     12       7
Eric van der Zanden     270     13          8         7     15       8
Wim van de Poll       --      --        
Peter Heesakkers     226      5         10        10     20      10
Nico Cornelissen     421     23          5         4      9       5
Daan Kerstens       --      --        
Johnny Cornelissen     244      6          9         9     18       9
Peter Roijendijk     177      3         11        11     22      11
Wiel van der Ven     173      2         12        12     24      12
Edwin Kerstens     332     24          7         3     10       6
Tonny van Kuppenveld     537     23          3         4      7       2
Marcel de Hoog       --     --        
Ad Manders    1127     28          1         2      3       1
Bert van Wees     546     20          2         6      8       4