Volop zon op 6e Najaarswedstrijd

Minder vis, maar meer gewicht voor elf deelnemers.

De weersverwachting voor vandaag was in het begin van afgelopen week niet bepaald rooskleurig, het zou wel eens een hele natte wedstrijdmorgen kunnen worden. Naarmate de datum dichterbij kwam veranderde die verwachting echter. Zo kwam het dat elf deelnemers tijdens de loting al konden genieten van een mooi opkomende herfstzon en een niet al te lage temperatuur. We hadden het niet beter kunnen treffen in deze novembermaand. Een prima start voor een wedstrijdmorgen.

                                
                                Het was goed te doen op deze novembermorgen aan de Raam.

Al vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat er beter gevangen werd op het midden van het wedstrijdveld dan op de favoriete kopstekken. Op alle stekken werd wel hetzelfde ervaren: de vis aasde zeer voorzichtig, echt doorpakken deden ze niet. Het was dan ook een stuk lastiger om op tijd aan te slaan. Er werden vanmorgen dan ook over het hele parcours veel vissen gelost bij het afsteken. Als de vis met vertrouwen aast, heb je daar doorgaans niet of nauwelijks last van.

Het overgrote deel van de totale vangst werd tijdens de eerste helft van de wedstrijd gevangen. Daarna viel het op de meeste stekken vrijwel stil, de aanbeten werden nog voorzichtiger, als die er al kwamen. Dan is het raadzaam zeer scherp te vissen, dus aanslaan bij de minste of geringste aanbeet. Wesley Cornelissen paste die tactiek vrij snel toe, na een paar vissen gelost te hebben. Hij wist zo de hele wedstrijd door wel te vangen en koerste zonder problemen af op een vijfde zege in zijn vak met 40 stuks op de teller. Een zeelt completeerde ook de beste score op gewicht. Game, set and match dus. In het andere vak haalde Nol Bergmans nipt zijn tweede zege binnen in deze competitie, hij bleef Wiel van der Ven en Marcel de Hoog net voor. De twee laatstgenoemden deelden de tweede plek in dat vak.

                                
                                Wesley Cornelissen bleef de hele wedstrijd geconcentreerd bezig.

Bij het wegen en tellen van de vangsten bleek dat we inderdaad minder vis gevangen hebben, 149 stuks met elf man. Met het totaalgewicht zat het vandaag echter wel goed. Naast de genoemde zeelt van Wesley, bleek Ad van Bommel erin geslaagd te zijn een flinke brasem in zijn leefnet te laten belanden, waarmee hij samen met Peter Selten op een gedeelde tweede plaats uitkwam in vak B. Met die twee grote vissen erbij in de vangsten, kwamen we uit op een gezamenlijk gewicht van 7547gram. Een prima score!

                                
                                Opnieuw een indrukwekkende vangst van Wesley Cornelissen.

In de resterende twee wedstrijden zal het voornamelijk gaan om de tweede en derde plaats in deze competitie, de koppositie van Wesley is na vandaag zeker onbereikbaar geworden. Desalniettemin blijft het spannend wie er met de tweede en derde prijs vandoor zullen gaan. Het is voor iedereen dan ook van belang in die laatste twee wedstrijden te proberen om slecht gescoorde wedstrijden te verbeteren. Tot zondag 12 november!

De Wedstrijdcommissie.