Voorlaatste wedstrijd zomeravondcompetitie

Matige vangst voor 9 van de 12 vissers.

Na een best redelijke dag in deze voornamelijk regenachtige week, komen 12 wedstrijdvissers bijeen op de Bus voor de zevende en voorlaatste wedstrijd van de zomeravondcompetitie. Met de twee wedstrijden van vanavond en volgende week, hebben de deelnemers de mogelijkheid om nog twee slecht gescoorde wedstrijden te verbeteren om hoger in de ranglijst te kunnen eindigen.

Geloof het of niet, maar Nol Bergmans heeft opnieuw de laatste stek aan de rechterkant geloot. Wetende dat hij liever wat meer vooraan had willen zitten, is dit wel heel frappant. Maar goed er wordt met plezier opgebouwd, wedstrijdvissen is nu eenmaal zijn passie.

    
                                                   Nol Bergmans druk in de weer om zijn stek zo snel mogelijk op te bouwen.

Iedereen had de boel weer snel voor elkaar, dus kon er even over half zeven al gestart worden met de wedstrijd. Ook nu valt er meteen een stilte over het water, iedereen is van meet af aan geconcentreerd aan het vissen. De eerste vis wordt door Nol gevangen: Nöl is in elk geval weer van de nul (!). Ook Ad Manders wist uiteindelijk te vangen. Vanavond werden het er zelfs twee, de beloofde stijgende lijn werd werkelijkheid.

                                                   
                                                   Ad Manders had wel veel activiteit op zijn stek, maar weinig aanbeten.

Nico Cornelissen had vandaag een goede stek geloot. Tijdens een rondje langs de deelnemers hoorden we van verschillende kanten, dat het op zijn stek heel goed liep. Over het algemeen werd er op het rechtse deel van het wedstrijdparcours veel beter gevangen dan links. Op de linker kopstek bij de doorgang zat bijvoorbeeld Peter Roijendijk. Hij had vanmiddag ook zitten vissen ter hoogte van de schuilhut, maar geen stootje gezien. Vanavond tijdens de wedstrijd werd het er niet beter op.

                                                   
                                                   Wat Peter Roijendijk ook probeerde, het lukte hem niet om vis te vangen.

Er waren voor vanavond stevige buien voorspeld. De lucht betrok vrij snel na de start, gelukkig bleef het bij wat motregen. Misschien was dat wel de reden dat de vangsten toch wel wat tegenvielen vanavond. De meeste vis was van klein formaat en moest met de nodige tactiek gevangen worden. Nico Cornelissen had dat deze avond het beste voor elkaar gekregen. Hij wist er 15 stuks te vangen met een totaalgewicht van 310 gram en won daarmee de wedstrijd. Peter Heesakkers werd tweede met 13 visjes en bracht 284 gram op de weegklok.

                                                   
                                                   Peter Heesakkers wist door slim te vissen toch goed te vangen.

Volgende week is de laatste wedstrijd van deze competitie. Vijf van de acht wedstrijden tellen mee voor de eindstand, de drie slechtste resultaten vallen af. Het zal er om gaan spannen wie er met de eer zal gaan strijken, de koplopers staan dicht bij elkaar in het klassement.
Tot volgende week!
 

De wedstrijdcommissie. 

De foto's van vanavond staan hier.