Voornamelijk kleine vis op zesde wedstrijd

Lekkere warme soep maakt veel goed op koude wedstrijdmorgen.

Met een temperatuur onder het vriespunt kwamen vanmorgen dertien vissers naar de Raam in Grave voor de zesde wedstrijd van de Najaarscompetitie. Het verzetten van de klok naar de wintertijd afgelopen nacht was nog niet echt in ons voordeel. Ondanks het uur later, was het best wel koud aan de waterkant en de zon moest nog voorbij de bomen komen om de temperatuur enigszins op te kunnen krikken. Het meest positieve was dat het wateroppervlak vrijwel zonder afgevallen blad was, een groot voordeel voor het vissen met lichte tuigjes.   

                                
                                In de schaduw was het best koud aan de waterkant.
 

Als we rondgaan om de steknummers op te halen, blijkt dat bijna iedereen zijn eerste visjes gevangen heeft. Een enkeling heeft nog geen aanbeet gezien, maar dat zou spoedig veranderen. Opvallend was wel dat er alleen vissen van klein formaat in de leefnetten verdwenen. De afgelopen twee wedstrijden werden er ook geen brasems gevangen. Door de kleinere vis hadden we deze wedstrijd wel last van een paar meeuwen, zij deden regelmatig een poging de aangeslagen vis te verschalken. Bij Ad van Bommel gebeurde dat zelfs zo brutaal, dat zelfs zijn volledige tuigje meegetrokken werd. Hij moest helaas zijn snoer vervangen door eentje met een zwaardere dobber.

Met een stevige bries uit het noordoosten bleef het de hele morgen koud aan de waterkant, ook voor de deelnemers die al van de opkomende zon konden profiteren. Iedereen was wel gekleed op deze voorspelde temperatuur, maar voor Peter Heesakkers waren die lagen kleding niet voldoende. Hij had toenemende last van koude handen en voeten en moest daardoor zelfs de wedstrijd staken, het was voor hem niet meer te doen. Voor de zekerheid is zijn vangst wel gewogen en geteld.

                                
                                Vooral op de linkerkant zat men lang in de schaduw.

Tegen half elf kwam Marian Roijendijk langs met lekkere warme soep voor iedereen. Een zeer welkome onderbreking van de wedstrijd, iedereen genoot van deze warme lekkernij. Mag je vaker doen Marian! Zo was het goed vol te houden tot einde wedstrijd. Op een aantal stekken liep de wedstrijd gestaag door met de vangsten, bij een paar anderen ging de beet er langzaamaan af.

De meeuwen bleven opmerkelijk genoeg in de buurt, wachtend op hun kans een maaltje te verschalken. Het leek erop dat zij wisten dat er nog vis teruggezet zou gaan worden na het wegen, ze bleven het wedstrijdparcours maar op en neer vliegen. Peter Selten en Wiel van der Ven wisten een paar keer de vangst net op tijd binnen te halen. Bij Peter was het even later een snoek die een aanval deed op zijn net aangeslagen vis, helaas voor de snoek mislukte deze. Dan is het twaalf uur en blaast Wiel de wedstrijd af.

                                
                                Het opruimen na de wedstrijd ging best wel vlot.

Gezamenlijk gingen we de stekken af om te wegen en te tellen, met een hoop gezelligheid en gein onderling. Door de vangsten van voornamelijk kleine vis lag het totaalgewicht voor het eerst een stuk lager dan de voorgaande wedstrijd, ook in aantal scoorden we vandaag een stuk minder dan vorige week. We kwamen nu uit op 334 stuks met een totaalgewicht van 7101gr, toch nog een mooie score. Wiel van der Ven en Peter Selten deelden vandaag de eerste plaats, gevolgd door Eric van der Zanden op de derde plek.

Graag tot volgende week zaterdag!

De Wedstrijdcommissie.