Weinig actie in vijfde wedstrijd

Moeizame wedstrijd op verregende Bus.

Met nog een mooie wedstrijd met goede wedstrijdresultaten in het geheugen van vorige week, kwamen gistermorgen tien deelnemers van de Najaarscompetitie naar de Bus voor de vijfde wedstrijd. Maar in de regen opbouwen is natuurlijk een slecht begin en het was nog maar de vraag of het vandaag wel iets zou worden kwa vangsten. De hoop dat we de stijgende lijn in de resultaten zouden kunnen vasthouden vervloog dan ook met de minuut toen we aan de wedstrijd begonnen waren. Het bleef maar regenen.

                                
                                Het was nat en grijs op deze wedstrijdmorgen aan de Bus.
 

Er was niet of nauwelijks activiteit in het water te bespeuren. Alle ervaring in het aanvoeren van de stek en het afstellen van de tuigjes werd ingezet, maar de beet kwam er niet echt op. Met veel moeite kwamen een paar vissers dan eindelijk van de nul af, bij een aantal lukte dat helemaal niet. Altijd jammer als er deelnemers zijn, die niks weten te vangen in een wedstrijd.

De enige die nog aardig tot vangen kwam was Eric van der Zanden. Dat ging echter niet van een leien dakje, tot zelfs vastzittende hengeldelen toe. Bij deze vorm van vissen is het belangrijk dat je gemakkelijk kunt afsteken om een gevangen vis te kunnen landen. Gelukkig was er deskundige hulp van Edwin Kerstens om samen de hengeldelen weer los te krijgen en kon Eric weer door.

                                
                                Eric van der Zanden beleefde een wedstrijd met hindernissen.

En zo verliep deze wedstrijd geheel anders dan die van vorige week. Slechts mondjesmaat werd er hier en daar nog een visje gevangen, het was en bleef een moeizame wedstrijd. Dan zien we tegen het einde toch het topelastiek ver uit de hengel van Eric van der Zanden komen na de aanslag op een aanbeet. We kregen nog net mee dat hij een kruiskarper wist te landen, dat maakte zijn dag in ieder geval weer goed.

                                
                                De kroeskarper werd vakkundig en met geduld naar het schepnet gestuurd.

Als we na de wedstrijd de stekken langs gaan om te wegen en te tellen zien we dat het resultaat van deze morgen inderdaad ver achter blijft bij de vorige bijeenkomsten: slechts 25 stuks met zeven vangende vissers. Het totaalgewicht valt nog enigszins mee, mede door de vangst van genoemde kruiskarper, we komen uit op 3007g.

Eric van der Zanden had vandaag de beste papieren, met 1811g en 12 stuks won hij zeer overtuigend deze wedstrijd. Zeker een prestatie als je hebt moeten vissen met de nodige hindernissen!

Volgende week zondag zitten we weer op het Hondongpark, de verwachting is dat het daar zeker beter zal zijn. We gaan het opnieuw zien, graag tot dan!

De wedstrijdcommissie.


De scores van deze wedstrijd:

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Marcel de Hoog 150 3 7 3 10 5
Wiel van der Ven 182 1 5 5 10 5
Peter Heesakkers 0 0 10 10 20 10
Eric van der Zanden 1811 12 1 1 2 1
Edwin Kerstens 324 5 2 2 4 2
Peter Selten 186 2 4 4 8 3
Peter Roijendijk 0 0 10 10 20 10
Wim Kerstens 164 1 6 5 11 7
Ad Manders 0 0 10 10 20 10
Felix de Man -- --        
Wiel Kuypers 190 1 3 5 8 3