Wisseltrofee uitwisseling weer terug in Mill

Twee succesvolle wedstrijden op vernieuwde Bus.

Dit seizoen stonden ook de uitwisselingswedstrijden met HSV de Rietvoorn uit Langenboom weer op het programma. Evenals vorig jaar konden deze wedstrijden gewoon doorgang vinden. Ze zijn de afgelopen twee zaterdagen gevist op de vernieuwde Bus, die een echte wedstrijdvijver geworden is.

                                    
                                    Er wordt jaarlijks gevist om deze wisseltrofee.

Voor deze 27e editie van deze uitwisselingswedstrijden kwamen van iedere vereniging vijf deelnemers voor de loting naar de Bus. Een mooi uitgangspunt voor een evenwichtige uitdaging. De leden van de Rietvoorn hebben ook een jaarvergunning voor de Bus en hadden al eens gevist op deze visvijver in de vernieuwde opzet. Met het doorleggen van de dam en de verbetering van de visstand is er duidelijk beter te vangen tijdens een wedstrijd.

Tijdens de eerste wedstrijd vorige week, werd er van meet af aan goed gevangen door iedereen. Ook kwamen meerdere grote voorns in de leefnetten. Voor een goede score telt het aantal gevangen vissen ook mee, dus de kleine vis was zeker welkom. En die is nog steeds in grote getale aanwezig.

                            
 

Als we na de eerste helft van deze uitwisseling rondgaan om te wegen en te tellen komen we uit op 3872g en 64 stuks. Wat wedstrijdpunten betreft ging HSV het Kanaal aan kop met 23 om 29 punten. Een goed begin natuurlijk, maar er moest nog een wedstrijd gevist worden. Werd nog spannend dus.

Op de tweede wedstrijdmorgen kwamen we aan op een zonovergoten viswater, het zou wel eens een warme dag kunnen worden. Na de loting werd er snel opgebouwd en konden we op tijd beginnen. Het was een mooie morgen om de strijd met elkaar aan te gaan. Op de meeste stekken werd goed vis gevangen, maar op drie plaatsen liep het een stuk minder. Bij Willy van Boekel, de winnaar van vorig jaar, viel het echter tegen op de laatste stek op de dam. Hij moest het deze wedstrijd zelfs zonder vangst doen, altijd jammer als je geen enkele aanbeet krijgt.

De topper van deze tweede wedstrijd was ongetwijfeld Gerard van der Cruijsen, hij bleef de hele wedstrijd door vangen. Zelfs tijdens het opruimen wist hij nog een mooie voorn te haken. Met een score van 1043g en 21 stuks trok hij deze wedstrijd naar zich toe. Gezamenlijk kwamen we uit op een totaal van 4808g en 106 stuks.

                                                                                                              Gerard van der Cruijsen beleefde een visrijke ochtend op de dam.

Na het wegen en tellen van de vangsten konden we de balans opmaken van de twee wedstrijden samen. HSV de Rietvoorn kwam uit op 55 wedstrijdpunten tegen 51 punten voor HSV het Kanaal. De wisseltrofee keert dus weer terug naar Mill. Daarnaast waren er nog drie geldprijzen te verdelen. Mede door zijn uitmuntende score van vandaag kwam Gerard van der Cruijsen op de derde plaats terecht. Eric van der Zanden en Marcel de Hoog kwamen met gelijke punten uit de wedstrijden.

Door het mindere gewicht van zijn vangsten werd Marcel tweede en Eric eerste. Laatstgenoemde mocht tevens de wisseltrofee in ontvangst nemen. Proficiat mannen!

                                                                                                               De prijswinnaars poseren nog even voor een foto.

                                    
                                    Eric van der Zanden heeft de wisseltrofee weer teruggehaald naar Mill.

Hier nog even alle getallen van de twee wedstrijden:

Deelnemer Gew. Stuks Punten Gew. Stuks Punten Totaal Plaats
Willy van Boekel 257 5 6 0 0 10 16  
Eric van der Zanden 814 12 1 847 16 2 3 1
Peter Selten 257 3 8 288 2 9 17  
Wiel van der Ven 461 12 3 257 5 8 11  
Marcel de Hoog 488 14 1 577 19 2 3 2
Peter Hendriks 239 4 8 350 9 6 14  
Wiel Kuypers 199 1 10 355 4 7 17  
Joop Derks 417 6 4 550 14 5 9  
Gerard van der Cruijsen 270 4 6 1043 21 1 7 3
Harrie Brans 470 3 5 541 16 4 9  
                 
HSV het Kanaal             51  
HSV de Rietvoorn             55  


Het was weer een leuke uitwisseling en we kijken met belangstelling uit naar de volgende editie!

Bestuur HSV de Rietvoorn en Bestuur HSV het Kanaal.