Zesde najaarswedstrijd op de Raam

Eerste mogelijkheid om 'mindere' scores weg te werken.

Vanmorgen rond acht uur startten tien deelnemers aan de najaarscompetitie met de loting voor de zesde wedstrijd. In de drie resterende wedstrijden van deze competitie kunnen de vissers hun mindere resultaten uit eerdere wedstrijden omzetten in een betere score. Van de acht resultaten mogen drie slechte resultaten weggestreept worden om mee te dingen naar de prijzen. Het zijn dus uiteindelijk de vijf best gescoorde wedstrijden die meetellen voor de einduitslag. Voor diegenen, die alle bijeenkomsten tot nu toe mee gevist hebben, was het vandaag de eerste mogelijkheid om met een beter wedstrijdresultaat een mindere weg te kunnen strepen.

                                
                                Zo veel mogelijk vis en een zo hoog mogelijk gewicht in het leefnet levert een betere score op.

Deze wedstrijd begon met een grijze bewolkte lucht, de opkomende zon had moeite er doorheen te breken. Het was in ieder geval droog, we hadden dus opnieuw geluk met het weer. Volgens de voorspellingen zou het gedurende de hele wedstrijd zelfs droog blijven. Op een paar spatjes na was dat ook zo. Het nieuwe vispak van Peter Roijendijk was in ieder geval spatwaterdicht, zo ontdekte hij.

Wat betreft de visser was het dus wel oké, nu nog de vis actief aan het azen zien te krijgen. Dat wilde vandaag op de een of andere manier maar niet echt lukken. Normaal gesproken is het eerste wedstrijduur grotendeels bepalend voor de uiteindelijke aantallen, vandaag werd de vangst verdeeld over de hele ochtend binnengehaald. Het was helaas wel weer minder dan vorige week.

                                
                                Vissen in de herfst heeft toch ook zo haar charme ondanks de mindere vangsten.

Zoals gezegd gaat het er vanaf deze wedstrijd tot einde competitie om, minder goede scores weg te werken met betere resultaten. Wiel van der Ven, Marcel de Hoog en Ad van Bommel zijn daar vandaag het beste in geslaagd. Bij laatstgenoemde zag dat er nagenoeg de hele wedstrijd niet naar uit. De teller bleef langere tijd op 1 visje staan, tot die geweldig mooie aanbeet zich aandiende, zomaar uit het niets. De aangeslagen brasem was behoorlijk wild, maar Ad wist deze met het nodige geduld naar het schepnet te krijgen. Die vangst van ruim 3 pond bracht voor Ad een mooie score tot stand vandaag.

                                
                                Ad van Bommel dirigeert de brasem met geduld naar het schepnet.

Nol Bergmans wist vandaag zijn slechtst gescoorde wedstrijd, 4 punten, niet te verbeteren. Zijn gemiste vis deed daar niets aan af. Nol behoudt wel zijn koppositie in het klassement met in zijn kielzog Theo Ermers, die ook vandaag er net niet aan kwam. Ook hij loste een paar vissen.

Het blijft dus nog spannend bovenin de ranglijst, we kijken uit naar de laatste twee wedstrijden.

Volgende week, zondag 13 november, is de eerstvolgende wedstrijd. Tot dan!


De wedstrijdcommissie.
 
 
Andere foto's van vandaag vind je hier.