Zesde wedstrijd eindigt in mineur

Slechts drie deelnemers vangen vis.

Gistermorgen kwamen negen deelnemers naar de loting voor de zesde wedstrijd van de Najaarscompetitie. Ondanks de lage temperatuur en een matige koude wind leken de omstandigheden voor een wedstrijd toch best goed, zeker met het vooruitzicht dat het droog zou blijven.

Vanaf deze bijeenkomst zullen we de competitie met negen deelnemers moeten uitvissen, Wim Kerstens had laten weten, door een onfortuinlijke val met zijn fiets, uitgeschakeld te zijn. We wensen je een voorspoedig herstel Wim! De stekken waren deze morgen wederom op het tweede gedeelte van de Hoevensedijk uitgezet.

                                
                                De deelnemers konden gerust even van hun stek af……..
 

Wat opviel was dat het water er heel helder uitzag, er was zelfs geen afgevallen blad meer te zien. Bovendien was er geen enkele activiteit in het water te bespeuren. Na ruim twee uur op de stek en geen enkele aanbeet, besloten sommige vissers maar even de benen te strekken. De stek kon rustig even verlaten worden, de kans op een serieuze aanbeet was klein.

                                
                                Ad Manders nam zelfs de tijd om maar eens op zijn gemak koffie te drinken.

Dit hadden we eigenlijk nog niet eerder meegemaakt, een wedstrijd met nauwelijks een aanbeet. We konden slechts gissen naar een oorzaak. Een verandering van temperatuur vergeleken met vorige week, de wind, de luchtdruk, de helderheid van het water, het passeerde allemaal de revue. De conclusie was op z’n Mills: de vis duut het nie!

De enige die nog wel goed tot vangen kwam was Felix de Man op stek 1. Hij had zelfs nog een flink aantal te kleine vis terug moeten zetten. Hoe Felix het dan wel voor elkaar kreeg om de vis aan het azen te krijgen zullen we waarschijnlijk nooit te horen krijgen. Maar de vangst van 13 stuks was toch echt een topprestatie vandaag. Met toch nog 3 vissen werd Eric van der Zanden gedeeld tweede, samen met Geert Cremers met een enkele, maar flinke baars. Het was maar goed dat Geert op een gegeven moment zijn dobber aan het zoeken was in het water, anders had ook hij op de nul geëindigd.

                                
                                Geert op zoek naar zijn dobber….. Goed dat je aangeslagen hebt!

Na onderling overleg is besloten om volgende week toch maar weer naar het Hondongpark te gaan. We hopen in ieder geval op een (veel) betere vangst daar en dat iedereen weer vangt. We kijken er naar uit!

De Wedstrijdcommissie.

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Felix de Man 325 13 1 1 2 1
Eric van der Zanden 175 3 3 2 5 2
Marcel de Hoog 0 0 9 9 18 9
Peter Roijendijk 0 0 9 9 18 9
Geert Cremers 200 1 2 3 5 2
Peter Selten 0 0 9 9 18 9
Max Cuppen 0 0 9 9 18 9
Ad Manders 0 0 9 9 18 9
Wiel Kuypers 0 0 9 9 18 9
Wim Kerstens -- --