Zesde wedstrijd weer op de Lage Raam

Keuze viswater pakt niet goed uit.

Op een mooie herfstmorgen kwamen gisteren alle deelnemers aan de Najaarscompetitie naar de loting voor de zesde wedstrijd. Bij die loting werd met meerderheid gekozen om weer te gaan vissen op de Lage Raam ter hoogte van kasteel Tongelaar.

Het belangrijkste voordeel van dit wedstrijdparcours is, dat je hier op de stekken tussen de rietkraag mooi beschut zit tegen de wind. En die wind was behoorlijk stevig gisteren, vaak een nadeel om te vissen met lichte tuigjes. Dat nadeel werd grotendeels geslecht, we hadden weinig tot geen last van de toenemende wind. Er zat gisteren wel meer trek op de Lage Raam, maar de vis was heel moeilijk tot azen te krijgen. De deelnemers raakten meer en meer overtuigd dat de keuze voor dit viswater toch niet de juiste was. De vangsten vielen dus heel erg tegen.

Sommige vissers hadden ook last van afgewaaide takken in het water, een paar daarvan kreeg men wel op de kant, maar het kostte ook wat snoeren. Dat overkwam in ieder geval Geert Cremers. Op een gegeven moment zat hij naar twee dobbers te turen. De dobber van zijn verspeelde tuigje stond naast zijn dobber waar hij nu mee viste. Nu maar hopen dat de goede onder zou gaan bij een aanbeet…..

                                
                                Geert had last van een ‘verborgen’ visser die op zijn stek viste…..

Het werd wederom een taaie wedstrijd, de meeste vis werd in het begin van de wedstrijd gevangen. Uiteindelijk kwamen twee deelnemers niet van de nul af, dat is altijd vervelend als je aan een wedstrijd meedoet. Op een doordeweekse vissessie gaat het deze vissers meestal een stuk beter af.

Ondanks de magere vangsten kwam er bij het tellen en wegen toch nog enige spanning over hoe het vandaag zou aflopen kwa wedstrijdpunten. De vangsten lagen zo dicht bij elkaar, dat het moeilijk te voorspellen was. Peter Roijendijk had bijvoorbeeld 6 vissen in zijn leefnet en we hadden begrepen dat Edwin Kerstens ook zo rond dat aantal zat. Edwin bleek er acht te hebben, maar van een kleiner formaat. Door de combinatie van aantal en gewicht kwamen beiden uit op een gedeelde tweede plaats.

                                
                                Edwin Kerstens beleefde eindelijk weer een betere wedstrijd.
 

Wiel Kuypers had deze keer een kopstek geloot en bleek deze wedstrijd de beste papieren te hebben. Met 14 mooie vissen in zijn leefnet met een totaalgewicht van 483gr besliste hij de wedstrijd in zijn voordeel. Een mooie opsteker in zijn nog niet zo goed verlopen competitie.

Met nog twee wedstrijden te gaan, waarin we eerdere slechte resultaten kunnen wegvissen, is het goed om ons te beraden waar we het beste kunnen gaan vissen.

De Wedstrijdcommissie.

 

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gewicht Punt Stuks Totaal Wedstrijdpunten
Marcel de Hoog     204     2      5      7    12      6
Tonny van Kuppenveld     204     4      5      4     9      4
Koos van Overdijk       0     0     14     14    28     14
Wiel van der Ven     218     3      4      5     9      4
Geert Cremers     199     1      7      9    16      8
Henk Teunesen     142     1     10      9    19     11
Wiel Kuypers     483    14      1      1     2      1
Edwin Kerstens     226     8      3      2     5      2
Wim Kerstens     155     3      8      5    13      7
Peter Selten     128     1     12      9    21     12
Ad Manders     146     1      9      9    18      9
Eric van der Zanden     133      2      11      7    18      9
Peter Roijendijk     284      6       2      3     5      2
Peter Heesakkers       0      0      14     14    28     14