6e zomeravondwedstrijd op de Bus

Kleine vis voert de boventoon.

Na een heerlijke middag met een goede vangst op de Bus wordt de rust verstoord: rond 6 uur arriveren 14 vissers bij de schuilhut voor de loting van de zesde wedstrijd van de zomeravondcompetitie. De mannen hebben er duidelijk zin in, de enthousiaste gesprekken dragen ver over het water, terwijl ik mijn spullen inpak om plaats te maken.

De deelnemers bouwen snel hun stekken op en nog voor half zeven kan er al gestart worden. Vervolgens valt er een complete stilte over het water, iedereen gaat er serieus voor. Al snel zijn er de eerste vangsten te noteren. De meeste vis is van klein formaat.

                                                   
                                                   Een heerlijke zomeravond aan de Bus tijdens de zesde wedstrijd.

Het deelnemersveld loopt van de eerste doorgang links tot halverwege de lange rechterkant. Ook voor deze wedstrijd heeft Nol Bergmans een hoog steknummer geloot, de voorlaatste stek aan die rechterkant, en moet opnieuw een eind sjouwen met zijn spullen. Gelukkig toch wel minder meters dan vorige week, maar toch. Tonny van Kuppenveld had, evenals de vorige keer, ook die boskant geloot. Dit keer was hij wel goed voorbereid wat betreft kleding, het kan aan die kant immers snel afkoelen als de zon eenmaal weg is. Tonny zat er niet alleen warmer bij, hij bleef ook de hele wedstrijd vis vangen. Daarmee is je beleving van je wedstrijdavond ook vele malen beter.

Dan wordt onze aandacht getrokken naar Wesley Cornelissen, zijn hengel staat flink krom en het topelastiek is inmiddels een heel eind uit de hengeltop. Rustig en beheerst is hij zo’n beetje tien minuten bezig een flinke zeelt richting zijn schepnet te dirigeren.

                                                   
                                                   Wesley in actie tijdens de dril van een flinke zeelt.

Na de nodige keren afsteken en weer opsteken van de hengel, weet Wesley de zeelt uiteindelijk te scheppen. Een hele prestatie met een topset die eigenlijk voor voorn bedoeld is.

Bij de weging en telling van de vangsten blijkt dat er veel meer, maar vooral kleine vis gevangen is dan in de afgelopen wedstrijden. Vooral in het laatste uur is er menig voorntje getikt, zoals ze dat zo mooi noemen. Waar we niet zo blij mee waren, betrof de aanwezigheid van een paar zonnebaarzen bij de weging. Als dat maar geen plaag wordt op de Bus. We houden het in de gaten.

Tonny van Kuppenveld wint deze wedstrijd overtuigend met maar liefst 25 stuks, de gedeelde tweede plaats is voor Felix de Man en Wiel van der Ven, met respectievelijk 13 en 9 vissen. Het meeste gewicht kwam vanavond op naam van Wesley Cornelissen. Door het geringe aantal van maar vier vissen kwam hij echter uit op de vierde plaats.

De wedstrijdcommissie.